Teean keittiössä tapahtuu! Lauantaina pääsin hellan ääreen pitkästä aikaa - pastan keittämistä ei lasketa – kun päätimme tehdä pienen kulinaarisen kokeilun päivän päätteeksi. Me ollaan vähän sellanen pariskunta, että arkena ei hirveästi ehditä panostaa noihin ruokailuihin itse, eli „Mama kocht – äiti kokkaa“-periaatteella mennään. Viikonloppuisin sitten pyritään yleensä syömään vähän hienommin, ja usein käydäänkin syömässä joko italialaista (pitsaa, pastaa tai uutta lemppariani risottoa!), aasialaista tai intialaista. Feldkirchissä on yksi intialainen ravintola, joka on vähän piilossa kaupungin ulkopuolella eikä kovin monet siitä tiedäkään. Paikka on kuitenkin meidän lemppari ja syön siellä aina samaa ruokaa – koska se on vain niin hyvää! Löydettiin tosin toinenkin paikka Feldkirchin keskustasta, jossa tarjotaan samaa herkkua, ja ihan samalla reseptilläkin. On kuitenkin tyhmää mennä ravintolaan ja syödä aina sitä samaa, joten olen päättänyt oppia tekemään kyseistä ruokalajia itse!
Kastikkeeseen tarvitset:
- kanaa (= kalkkunaa, koska täältä et mistään löydä kanaa) suikaleina
- punaista currytahnaa (2rkl)
- inkivääriä 0,5tl
- kookoskermaa 1,5 dl
- ruokakermaa 1dl
- persikkaviipaleita (oman maun mukaan)
- +kookoshiutaleita
Paista kanat tai kalkkunat pannulla kypsiksi, sitten lisää
aineet pannulle ja anna sakeutua. Lisää persikkaviipaleet ja hauduta. Samaan
aikaan paista crêpesit eli suomeksi letut (tähän voi soveltaa omia
letunpaistotaitojaan).
Hei toi näyttääkin mielenkiintoselta! Pitää kokeilla :)
VastaaPoistaToi on kyllä tosi hyvää! Kulkee siis myös nimellä kookoscurrykastike. :)
Poista