maanantai 17. marraskuuta 2014

Pähkinäinen kvinoa-parfait


Löysin jokin aika sitten kivan välipalaherkkuohjeen, jota oli pakko kokeilla! Maanantain kunniaksi jaan tämän teillekin. Kyseessä on todella yksinkertainen resepti, mutta minulle tuotti jälleen kerran ongelmia löytää eräs ohjeeseen kuuluva ruoka-aine, nimittäin kvinoaa! Mistään normaaleista kaupoista sitä ei näköjään saa, joten piti taas mennä käväisemään luomukaupassa. Kannatti käydä!

Pähkinäinen kvinoa-jugurttivälipala

- 130g keittämätöntä kvinoaa
- 1 tl kanelia
- 1/4 tl merisuolaa
- 1 dl mantelimaitoa
- 1 rkl mantelilastuja tai murskattuja hasselpähkinöitä
- 2 omenaa paloina
- 2 dl jugurttia
- 1 tl hunajaa

1. Kuumenna pari desiä vettä, lisää kvinoa ja anna hautua, kunnes vesi on haihtunut. Lisää kaneli ja suola.
2. Lämmitä mantelimaito mikrossa tai kattilassa.  
3. Lisää kvinoa, pähkinät, omenat ja jugurtti kerroksittain parfait-lasiin. 
4. Kaada lämmin mantelimaito lasiin ja lisää päälle hunajaa. 


4 kommenttia:

  1. Merkurista ja Mülleristä löytyy kvinoaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merkuria meillä ei ole kuulemma, mutta pitää tulevaisuudessa tehdä taas ostosreissu mülleriin, kiitti vinkistä!

      Poista