Löysin jokin aika sitten kivan välipalaherkkuohjeen, jota oli pakko kokeilla! Maanantain kunniaksi jaan tämän teillekin. Kyseessä on todella yksinkertainen resepti, mutta minulle tuotti jälleen kerran ongelmia löytää eräs ohjeeseen kuuluva ruoka-aine, nimittäin kvinoaa! Mistään normaaleista kaupoista sitä ei näköjään saa, joten piti taas mennä käväisemään luomukaupassa. Kannatti käydä!
Pähkinäinen kvinoa-jugurttivälipala
- 130g keittämätöntä kvinoaa
- 1 tl kanelia
- 1/4 tl merisuolaa
- 1 dl mantelimaitoa
- 1 rkl mantelilastuja tai murskattuja hasselpähkinöitä
- 2 omenaa paloina
- 2 dl jugurttia
- 1 tl hunajaa
1. Kuumenna pari desiä vettä, lisää kvinoa ja anna hautua, kunnes vesi on haihtunut. Lisää kaneli ja suola.
2. Lämmitä mantelimaito mikrossa tai kattilassa.
3. Lisää kvinoa, pähkinät, omenat ja jugurtti kerroksittain parfait-lasiin.
4. Kaada lämmin mantelimaito lasiin ja lisää päälle hunajaa.
Onpas herkullisennäköistä!
VastaaPoistaJa hyvää se onkin! (Ja terveellistä ;))
PoistaMerkurista ja Mülleristä löytyy kvinoaa :)
VastaaPoistaMerkuria meillä ei ole kuulemma, mutta pitää tulevaisuudessa tehdä taas ostosreissu mülleriin, kiitti vinkistä!
Poista