torstai 10. heinäkuuta 2014

Vorarlberg-minitour yhdessä päivässä

Kysellessäni toivepostauksia mua pyydettiin kertomaan Itävallan "villistä lännestä" ja sen nähtävyyksistä. Mä kävin Itävallassa ja Vorarlbergissä ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten, ja rakastuin vuoriin kyllä siltä seisomalta! Tirol ja Vorarlberg ovatkin tunnettuja ennen kaikkea vuoristaan, joita tosiaankin riittää!  Laskettelusta ja muusta talviurheilusta olisi kyllä kerrottavaa varmaan monen postauksen verran, mutta on täällä tekemistä ja näkemistä kesälläkin. Pitää kyllä sanoa, että Vorarlberg on erityisesti urheilullisille ihmisille ideaali lomakohde, ja varsinkin täällä "landella" (Ländle ;D) kaikki vaikuttaa olevan vähintään semi-pro laskettelijoita tai mountain bikereitä. Kaikki on enemmän tai vähemmän fitissä kunnossa täällä, vaikka paikalliset herkut on kaikkea muuta kuin fitness-ruokaa.


No, anyway. Mun tietokanta riittää vain Innsbruckiin asti, jossa en ole käynyt kesällä, joten joku viisaampi varmaan voi valottaa nähtävyyksistä siellä? Minun on tarkoitus käydä siellä tässä seuraavan kuukauden aikana luultavasti, joten itsekin kaipaan vinkkejä! Länteä lähestyessä tulee vastaan Bludenz. Bludenzista pääsee bussilla nro 81 Brandiin ja Lünerseelle, jossa kannattaa käydä, jos vain on aikaa ja jos on kaunis ilma!  Lünersee on kaunis tekojärvi n. 2000 metrin korkeudessa. Parinkymmenen minuutin bussimatka vie hissille, ja hissillä puolestaan pääsee järvelle, ellei halua mennä jalan. Järven ympäri pääsee kävelemään, en yhtään muista kauan se kestää, mutta opasteet kertovat siitäkin. Tietenkin voi lähteä kipuamaan korkeammallekin, mutta suosittelen hyviä ja tukevia kenkiä: alamäki on pahin :)


Jos Bludenzissa sattuu olemaan junanvaihto, edes viitisentoista minuuttia, kannattaa poiketa aivan juna-aseman vieressä sijaitsemaan Milkan tehtaanmyymälään. Olen maininnut varmaan jo muutamaan kertaan, mutta olin tosiaan siinä tehtaalla viime kesänä töissä, ja mä luulin etten enää ikinä syö suklaata! Mutta tänä kesänä ne on pistänyt myyntiin kookossuklaata, joka on siis ihan järkyttävän hyvää. Kannattaa kokeilla, jos löydätte jostain!


Bludenzista 20 minuutin junamatkan päässä on Feldkirch. Siitä mainitsinkin pari postausta sitten, mutta jos ei ole kiinnostunut eläinpuistosta (jonne on siis ilmainen sisäänpääsy!), kannattaa käydä ainakin Schattenburgissa, joka sijaitsee niin ikään juna-aseman lähettyvillä. Se taitaa jopa näkyä siitä ratapihalta :) Sieltä on mukavat näkyvät vanhaan kaupunkiin, ja sieltä saa hullun hyvää Apfelstrudelia! Jos on enemmän jäätelöihmisiä, vanhan kaupungin kupeessa on aito italialainen eiscafe Pinocchio. 


Feldkirchin jälkeen mulla on aukko sivistyksessä. Itse kuitenkin suuntaisin siitä suoraan Bregenziin (junamatkalla kannattaa tosin vilkaista oikealle Rankweiliä lähestyessä, nimittäin siellä sijaitsee ihan nätti basilikakirkko). Bregenzin rantapromenadi on aivan ihana! Just sellanen Bodensee-ranta, mihin rakastuin aikoinani Konstanzissa. Satamassa voi harrastaa polkuveneilyä tai vesihiihtoa jos tykkää actionista, mutta jos tykkää kulttuurista niin kannattaa käydä tsekkaamassa Festspielhausin edustalla kelluva näyttämö! 24. heinäkuuta on Taikahuilun ensi-ilta, ja näyttämö on kyllä huikea. Myös rannan tuntumassa sijaitsevaan Beach Barin kannattaa poiketa - siellä on ihan Karibian meininki ja hyvät drinksut! Bregenz kaupunkina ei kuitenkaan ole hirveän säväyttävä, eikä siellä voi edes shoppailla. Varmasti sieltä löytyisi muutakin tekemistä, itse vaan tykkää lähinnä siitä rannasta. Kuvia mulla ei ole, koska viime kesänä kamera jäi asemalle matkalaukkusäilöön ja tänä vuonna en sinne ole vielä ehtinyt. :PBregenzistä ei ole pitkä matka Saksan puolelle, joten Lindaussa kannattaa ehdottomasti poiketa, kun niin pitkälle on jo ehtinyt. Lindau on kiva pikku Bodenseen-rantakaupunki, ja sieltä löytyy paljon kivoja ruokapaikkoja ja paljon ihasteltavaa! Satama-alue on leppoisa ja viihtyisä - hyvällä säällä :)


ps. Joku ihana lukija on lisännyt mut blogloviniin! Mua voi siis näköjään seurata sielläkin :) Kiitos kovasti!! Minut löytää sen lisäksi myös blogilistalta.

2 kommenttia:

 1. Mun on pakko tulla käymään siellä joku kerta, niin nättiä! Toi Lünersee erityisesti kiehtoo, olis kiva patikoida sinne. Mua harmittaa kun Muru on artikkelin kirjoittamisen ja muuttosysteemien takia niin kiireinen, ettei suostu edes miettimään vaellusretkeä. Lähen sit yksin sen porukoiden kanssa :< Ne muuten on parasta aikaa Süd-Tirolissa vaeltamassa ja kiipeilemässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne sitten vaan, tervetuloa! Ilmoita kun oot tulossa niin järjestetään jotain yhdessä ;) :) Ja miestä saa näissä asioissa hieman painostaa ;)
   Toivottavasti niille sattuu hyvät ilmat, täällä on nimittäin satanut enemmän tai vähemmän viimeiset kolme viikkoa satunnaisia päiviä lukuunottamatta! Tuliskohan ne helteet kohta takas tännekin...

   Poista