tiistai 24. helmikuuta 2015

Noitaroviot

Viime viikonloppuna saatiin viides vuodenaika päätökseen, sillä karnevaaliaika huipentui sunnuntaina ympäri Keski-Eurooppaa. Funkenzunft eli suoraan käännettynä kipinäkillat ympäri Vorarlbergiä (ja oletettavasti joissain muissakin osissa Itävaltaa) pitävät huolta siitä, että pahat henget ja noidat poltetaan pois kylistä. Kunkin kylän "Kipinäkilta" rakentaa suuren kokon, jonka nokkaan kiinnitetään noitanukke. Tarkoituksena on saada nukke palamaan – jos näin ei tapahdu, nukke pitää haudata. Naapurikylässä ainakin epäonnistuivat tässä, ja saavat kyllä kuulla siitä vielä pitkään!
Juhliin kuuluu hyvää ruokaa, juomaa ja erilaisia tuli- ja ilotulitusesityksiä. Lisäksi kylän poikamiehet ja naimattomat naiset "kuulutetaan" ja heille tehdään ennustus tai heistä esitetään väittämä. Funkenzunft-mestari laukoo tulisia tiiliä kokkoon, ja jos tiili osuu kokkoon, ennustus toteutuu tai väite pitää paikkansa. Vielä ei kuulutettu meitä, ehkä sitten ensi vuonna.:D

Nyt on annettu pahoille hengille kyytiä, ihan omassakin elämässä! Tästä on hyvä lähteä kevättä kohti uusin kuvioin ja keveämmällä mielellä.:) Joko tekin odotatte kevääntuloa?

2 kommenttia:

  1. Siistiä. :D Odotan kevättä, onneksi lähdetään muutaman päivän päästä sen kevään luo, kun ei se tänne näytä tulevan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin voisin karata etelään! Lähetä vähän aurinkoa tännekin :)

      Poista