tiistai 12. huhtikuuta 2016

Long time no see!

Moikka vaan tyypit! Talviloman ajaksi suunniteltu blogitauko venyi parin kuukauden mittaiseksi. Tässä välissä olen ehtinyt touhuta monenlaista, on ollut Ylläksen-lomaa, reissu Norjaan, aurinkoisia päiviä rinteessä sekä ihan sitä jo tutuksi tullutta työnhakijan arkea. Ajatus kamerasta löytyvien, satojen kuvien läpikäyminen ja muokkaaminen postauskuntoon (=rajaa+säädä kontrasti...;D) on tuntunut niin työläältä ajatukselta, että olen päättänyt jättää sen homman sitten siihen ajankohtaan, jolloin viimein saan aikaiseksi teetättää valokuva-albumit ifolorilla (=joskus ikuisuuden päästä). Vaikka kävinhän mä viime kuussa valokuvauskurssillakin, josta sain tosi hyviä vinkkejä ja uutta inspiraatiota sille saralle.

Suurin muutos elämään on kuitenkin ollut työpaikan löytyminen vihdoinkin. Vaikka uuden työn aloittaminen on aina rankkaa ja vapaa-aika on mennyt alussa lähinnä päikkäreihin tai muuten vain lepäämiseen, on silti ihanaa olla "hyödyksi" ja ennen kaikkea olla osa kivaa työtiimiä. Kaiken lisäksi työpaikka on vieläpä lempparikaupungissani Feldkirchissä, eli välimatka ja sijainti ovat kaikin puolin buenot. Eli hyvä fiilis ja tavallaan myös helpottunut, ainakin voin yöt nukkua kotona ja sunnuntait on aina vapaat. :)

Blogi on ollut tästä hiljaisuudesta huolimatta ajatuksissa. Pitäisikö jatkaa vai ei, se on nyt ollut se pulma. Vuosi sitten kirjoitustahti alkoi hidastua, koska aloin pelkäämään kirjoittamista jollain tapaa, tai lähinnä henkilökohtaisten juttujen julkaisemista. Tavallaan tuli olo, että joku ei ehkä enää ole muuten yhteydessä, kun kuulumiset voi lukea täältäkin. Tämä nyt on vain yksi (kärjistetty eikä hirveän looginenkaan) esimerkki, mutten oikein muuten osaa selittää, miltä kirjoittaminen on tuntunut. Enkä enää ole oikein osannut ihmetellä uuden asuinmaan "ihmetyksiä", miksi näin tai noin tehdään, eikä siis Itävalta-juttuja ole oikein tullut kirjoiteltua. Viime vuonna en muutenkaan ollut mitenkään hirveän aktiivinen vapaa-ajalla, lähinnä epämääräisten ja epäsäännöllisten työkuvioideni takia, eikä siis kirjoiteltavaakaan oikein löytynyt. Jollakin tavalla tuntui, että jossain kohtaa suorastaan hukkasin itseni. Nyt on kuitenkin pitkään ollut hyvä fiilis, ja oon taas saanut itseni "takaisin". On tapahtunut kivoja asioita, olen kokenut siistejä juttuja, elämä on ollut muuten vain kivaa. En vain ole saanut sitä kirjoitettua.

Toivoin, että tämän tekstin loppuun mennessä olisin tehnyt päätöksen, jatkanko blogia vai en. Olin jo kirjoittamassa, että tämä oli tässä, mutta klikkasin vielä etusivun auki, ja bannerin nähdessäni tuli fiilis, että en, en halua lopettaa. Vaikkei minulta maailmaamullistavia tekstejä ehkä synnykään, on niitä silti kiva kirjoitella, ainakin välillä. Eli en hautaa Step by stepiä, ainakaan kovin syvälle! ;)

13 kommenttia:

 1. No huh, onneksi et hautaa! Mietin sua just tossa yks päivä kun pohdiskelin kesän reissusuunnitelmia. Mulla on Lontoon reissu kesäkuun lopulla, mutta sen jälkeen haluaisin lähteä nimenomaan yksin jonnekin (mun on pitänyt toteuttaa tämä soloreissu jo vuosia, mutta aina se on jäänyt kun onkin seuraa löytynyt/tuppautunut), mieluiten juurikin Itävaltaan. Suosittele jotain! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itävalta on hyvä kohde lähtee yksin reissailee! En nyt muista olitko käynyt jo jossain pin Itävaltaa, mutta Wien nyt ihan ekana, siellä riittää sinkkureissaajalle vaikka mitä ja ihmisiin tutustuu helposti :) (ja nopsaan pääsee piipahtaa rajan yli esim. Bratislavassakin!). Salzburg on toinen, se on paljon paljon pienempi kuin Wien ja siellä menee max. kaks päivää. Tai sitten jos Vorarlbergin suunnille päätät tulla niin mä voin antaa yksityiskohtaisempia vinkkejä, tosin tänne ei pelkästään kaupunkilomaa kannata tulla viettämään, tää on suurimmaks osaks kuitenkin landea täällä, mutta haikkausreissuksi ihan loistava kohde ;)

   Poista
  2. No siis mähän oon käynyt Wienissä vuosi sitten vloppureissulla, mutta sanotaanko suoraan, että matka ei seuran takia mennyt ihan nappiin...Siksi olenkin ajatellut uutta reissua, koska sehän siis jätti muhun lähtemättömän vaikutuksen. Nostan Wienin kaikessa kauneudessaan Pariisinkin ylitse. Haluaisin kuitenkin käydä Sburgissakin. Niin, ja toki haikkausreissukin kiinnostaa. Vaikiaa on :D

   Poista
  3. No sitten Wieniin ehdottomasti! Ahh kun itsekin pääsisi pian taas sinne. Ja toki voi Wieninkin ympäristössä haikkailla, esim. Kahlenberg kaupungin laitamilla on kivaa seutua :)

   Poista
 2. Ihanaa, kun et lopeta! Tykkään lukea sun blogia :) Kyllä se itselläkin aika ajoin on mielessä, että jos kuoppaisi tuon blogin. Toisaalta olen 9 vuotta kirjoittanut erilaisia blogeja...osaisiko sitä olla ilmankaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Tuota itsekin mietin, osaisiko sitä olla ilman. Aina välillä ei jaksa, mutta toisinaan sitten on taas kiva kirjoitella aktiivisemmin.:)

   Poista
 3. Mä oon pyöritellyt ihan samanlaista "tää oli tässä" -postausta päässäni mutta jotenkin se ajatus senkin kirjoittamisesta jo ahdistaa. Mulla ei oo aikoihin ollut enää kunnolla asiaa ja tuntuu et jos mun kuulumiset kiinnostaa niin niitä voi kysellä suoraan :D Saa nähä jatkuuko blogi vai ei, en jotenkin osaa päättää!

  Onnea uudesta työpaikasta! Luin instasta missä oot töissä ja se on yks mun lempparikaupoista, onneks Kremsiinkin tuli viime vuonna!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea päätös! Mutta sunkin blogia on kiva lueskella, ja eihän sitä tietenkään pitäisi ahdistua siitä kirjoittamisesta, vaan sen pitäis olla kivaa. Välillä on enempi inspistä kirjoittaa, välillä vähempi.
   Hei kiitos! Pakko myöntää etten koskaan ennen ollut käynyt yhdessäkään niiden liikkeistä...en kyllä tajua miks! Oon tykästynyt ko. brandiin kovasti tässä parin viikon aikana, joten siinäkin mielessä kivaa että saa henkilökunta-alea ;)

   Poista
 4. Voi älä vaan lopeta! Mäkin tykkään lukea sun blogia, vaikka oonkin tosi huono välillä kommentoimaan. Kirjoitat kun siltä tuntuu, silloin se innostuskin pysyy, eikä blogi tunnu pakkopullalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ainakaan vielä :) Kiva kuulla! Itsekin olen nykyään huono kommentoimaan, mutta ehkä parannan vielä tapani oman blogini sekä muiden blogien suhteen. ;)

   Poista
 5. Komppaan muita:) mutta toisaalta väkisin ei oo kiva kirjoittaa, joten ehdotan, että kirjoita mielummin harvoin kuin ei ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ei haluais kuopata koko blogiprojektia, tai se tuntuis vähän turhan lopulliselta. Kerran kuussa postattu tiiviisti ja nasevasti kirjoitettu teksti on parempi kuin monta sisällötöntä postausta. :)

   Poista