tiistai 3. helmikuuta 2015

Pulkkamäessä

On päiviä, jolloin ei jaksaisi ollenkaan nousta sängystä, vähän niinkuin tänään, mutta sitten taas on päiviä, jolloin heti silmät avattuaan on valmis pinkaisemaan ylös, ulos ja pihalle. Lauantaina saatiin nauttia pari tuntia taukoa lumisateesta, ja sisälle ei malttanut jäädä himmailemaan aamupalaa pidemmäksi aikaa. Kävin ostamassa elämäni ensimmäiset laskettelubootsit - aluksi olin ajatellut hankkia ski touring-kengät, mutta siteiden kanssa oli ongelma, sillä en halunnut ostaa uusia suksia vielä - mutta niitä en päässyt vielä kokeilemaan. Halusin silti lähteä lumeen peuhaamaan, joten napattiin miehen kanssa traktori alle ja kelkat mukaan ja suunnattiin ylemmäs vuorille. Lähdettiin haikkaamaan pulkat perässä ylämäkeen. Täällä pulkkailu (Rodeln) on usein sitä, että kävellään vuoren rinnettä vievää tietä pitkin ylös, ja sitten kun alkaa väsyttää, niin lasketaan alas. ;) Laskettelurinteiden vieressä oleville (Nacht-)Rodeln-reitelle on hissit, mutta ihan hyvät kyydit saa näillä vähän tasaisemmillakin teillä. Tarkoitus oli kävellä kilometrin korkeuteen ihan omin voimin, mutta matkalla tuli vastaan moottorikelkan tapaisella mönkijällä, ja viimeiset parisataa metriä päästiin sen kyydissä. Kun päästiin alas, taivas oli mennyt pilveen ja oli alkanut tuulla. Eli hyvä ajoitus! 

Nämä on tällaisia halpoja huveja, mitä täällä voi harrastaa. Olen aina tykännyt pulkalla laskemisesta, ja lapsena talvet menikin aina mäessä. Voin vain kuvitella, millaista täällä olisi ollut viettää lapsuutta. Siksi odotankin innolla omia lapsia...;) Siinä mielessä kyllä ihana ajatus, että saan joskus kasvattaa lapsia kahden kulttuurin kansalaisiksi. Molemmista maista parhaat palat!4 kommenttia:

 1. Siistit kelkat! Ja hieno on pulkkamäkikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnon vanhan ajan tyylillä! Vaikkei mikään Stiga olekaan niin pääsee ihan tarpeeksi lujaa ;)

   Poista
 2. Tääkin tahtois pulkkaileen! Oon kyllä melkein joka talvi vieläkin ollut pulkkamäessä, joululomalla viimeksi Saksassa :) Kyllähän se urheilusta käy raahata oma ruho ja vielä joku ylimääräinen häkkyrä sinne ylös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Rankkaa puuhaa. Onks siel Sveitsissä mitään paikkoja missä käydä pulkkailemassa?

   Poista