perjantai 6. maaliskuuta 2015

Sanaristikkoa aamupalalla


Jos tässä tämänhetkisessä elämänvaiheessani ei ole mitään muuta hyvää, niin ainakin aamut saan aloittaa rauhassa ja fiilistellen. Aamupalaa ehtii syödä ihan kaikessa rauhassa, tosin ruokaseura puuttuu, sillä kaikki muut ovat joko jo syöneet aamupalan kuuden maissa tai syövät vasta kymmeneltä. No, ainakin saan ratkoa päivän sanaristikkoa rauhassa: aika usein ristikossa kysytään suomalaisia järviä tai kaupunkeja (yleensä Inari), viimeksi kysyttiin kuitenkin Lounais-Suomessa sijaitsevaa kaupunkia. (Vastaus oli Tampere).

Eilen tuli postissa muuten minun vaalilappuni. Siitä seurasi kyllä aikaimoinen valaistuminen, hei mähän olen äänioikeutettu täällä, ainakin Bürgermeisterin valinnassa. Tosin vaalien aikaan ollaan reissussa, ja me hoidetaan äänestys postitse. Mulle ei ole kuitenkaan vieläkään auennut, saanko äänestää missään Suomen vaaleissa enää? Olisin halunnut lukijan toiveesta kirjoittaa vähän Itävallan keväästä, mutta taidan vielä jättää väliin. Tuntuu, että meillä on jonkinnäköinen takatalvi joka toinen päivä: alkuviikosta paistoi aurinko, eilen tuli lunta taivaan täydeltä, ja nyt taas aurinko paistaa ja lämpötila kohoaa kympin tuntumaan. Kai tämä kuuluu tähän kevääseen, eikä sillä kesän tulolla vielä ihan niin kiire ole. Kuulin muuten sanonnan täällä, että silloin on kesä, kun kuukauden nimessä ei ole R-kirjainta. Tällä logiikalla kesä alkaa siis toukokuussa ja päättyy elokuuhun! Ei enää kauaa...

6 kommenttia:

 1. Suomessa pressanvaalit ja eduskuntavaalit, koska oot suomalainen ja nää vaalit menee kansalaisuuden mukaan. Itävallassa vaan asuinpaikkaan liittyvät eli esim kuntavaalit ja pormestarin valinta ym. Eurovaaleissa saat valkkaa kumpaa maata äänestät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cool, siistiä! Kiitos tiedosta. Vaaleja odotellessa :)

   Poista
 2. Mulle tuli vaihtariaikana Saksassa äänestylappunen Stuttgart 21 -ratahankkeesta ;D En tosin osannut silloin vielä kieltä riittävästi edes sen lappusen kunnolliseen ymmärtämiseen. Mutta tuli tästä sun postauksesta mieleen tarkistaa tulevien eduskuntavaalien äänestyspäivät. Ja perkuleen ennakkoäänestys päättyy tietenkin just sinä päivänä, kun illalla pääsen Suomeen, eli pakko mennä sillon varsinaisena vaalipäivänä mummojen kanssa just sinne määrättyyn äänestyspaikkaan :D Noh, tällä kertaa sentään pääsen äänestään, pressanvaalien aikaan olin viimeksi Saksassa enkä dippatyön taki olisi päässyt matkustamaan jonnekin suurlähetystöön virka-aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha :D Voi raukka. Mummojen kanssa sitten kilistelette vaalikahvit! Mutta Sveitsissähän sulla ei olis edes pitkä matka lähteä äänestämään. Mäkin muistan vaihdossa ollessani, että oli jotkut vaalit ja suomalainen kaveri kysyi lähdenkö mukaan Zürichin konsulaattiin äänestämään mutta en jaksanut :D Ehkä ensi kerralla. (Ja tästä tulikin mieleen että kohta pitää uusia passi..!)

   Poista
  2. Jooh, en vaan oo Sveitsissä(kään) ennakkoäänestyksen aikaan, ja mun vaalilipuke on tietenkin Suomessa myös :P Eiks passin voi nykyään uusia netissä, jos on ennestään sormenjäljet otettu? En kyllä tiiä, miten sen toimitus ulkomaille hoituu, että tarviiko kumminkin noutaa jostain konsulaatista.

   Poista
  3. Joo mäkin kattelin että sen sais uusittua netissä, mutta siitä toimituksesta en tiedä koska sitä ei jostain syystä voi hakea ulkomaan edustustoilta... Eikä tosiaan huvittais maksaa niitä suurlähetystön hintoja :D

   Poista