perjantai 21. maaliskuuta 2014

Elämäni kuntoon

Ja taas on viikonloppu! Mun pitää varmaan alkaa muuttamaan aikakäsitystäni, viikko on vain yksinkertaisesti liian lyhyt aika, että mä en todellakaan pysy perässä. Huomenna lähden käymään Turussa, ja sitä ennen pitäisi kirjoittaa etnologian kandi valmiiksi. :) Nou hätä. Ei tosin tuu onnistuu! 

Anyway, mainitsin siitä yhdestä tutkimuksesta, johon lähdin mukaan. Onhan se kiva joo auttaa muita tutkimuksissa kun itsekin jatkuvasti olen vinkumassa apuja viattomilta ihmisiltä, mutta oli tässä omakin lehmä ojassa. Joitain viikkoja sitten siis tuli yliopiston sähköpostilistan kautta viestiä liikuntatieteellisen tiedekunnan tutkimuksesta, johon haettiin koehenkilöitä. Osallistujille luvattiin InBody-kehonkoostumusmittaus, hyödyllistä ohjattua harjoittelua motorisissa taidoissa, liikuntaneuvontaa sekä erikoissukat, joiden vaikutuksia tasapainoon ja ketteryyteen tutkitaan. 
Pari viikkoa sitten oli alkutestit, ja ensin kävin sellasessa tasapainomittauslaitteessa sekä kehonkoostumusmittauksessa (jonka tuloksia en muuten kerro! :D). Toisena päivänä sitten tasapainoteltiin metalliputken päällä (Flamingo-testi) ja juostiin kasikuviota sellaisten tötsien ympäri. Näiden testien perusteella meidän sitten jaettiin "oman tasoisiin" ryhmiin, ja viime viikolla alotettiin harjoittelu. Saatiin tuollaset tosi hienot sukat, joita sitten aina pidetään treeneissä, jotka on kaksi kertaa viikossa.

Musta on ihan mielettömän mielenkiintoista, millaiset ihmiset ottavat osaa tuollaisiin tutkimuksiin. Vaatimuksena oli, että on täysi-ikäinen eikä harrasta enempää kuin kolme kertaa viikossa säännöllistä liikuntaa. Tuolla osallistujien skaala on kyllä huikea, on nuorta, vanhaa, isoa, pientä, kaikkea siltä väliltä. Yllättävän moni eläkeläinenkin on löytänyt tiensä tuonne, ja viime harjoituksissa mulla oli parina ehkä 70v henkilö, joka oli kovemmassa kunnossa kuin minä - ja ehkä kovemmassa kuin kukaan muu meidän ryhmässä! Sivulankut sun muut sillä meni tuosta noin vaan. Ja se oli vielä niin ihanan vaatimatonkin, mutta ei ne lihakset ihan tyhjästä synny tai pysy kunnossa. Liikunnasta tulee hyvä olo. Samoin siitä, kun elää terveellisesti. Mäkin aloitin nyt herkkulakon, Facebookissa pyysin tukea kavereilta ja lupasin olla herkkulakossa niin monta päivää kuin tulee tykkäyksiä. Olisikohan niitä tullut nelisenkymmentä.:D Ja siitäkin on jo viisi melkein takana!  Huh. Eli terveellisesti pyrin elämään, vähän niinkuin omantunnon mukaan. 

Ennen kuin tekstistä tulee liian ylevää ja mahtipontista, niin taidan lähteä taas kirjoittelemaan maahanmuutosta. Jos mä tän kandin nyt saan kirjoitettua maanantaihin mennessä, niin olen kyllä ylittänyt itseni moninkertaisesti. :D Kivaa viikonloppua!

1 kommentti: