maanantai 10. maaliskuuta 2014

Itävalta-ruokaa

Eilen teki lenkin jälkeen mieli jotain makeaa (yllättäen), ja päätin sitten keitellä riisipuuroa! Olen yleensä tosi laiska keittelemään puuroja, ja pikapuurotkin onkin usein mun aamun pelastus, mutta ajattelin, että pitää nuokin riisit jossain kohtaa käyttää. Itävallassahan "meillä" syödään Milchreisia joskus lounaaksi, ja sen takia multakin löytyi paketti puuroriisiä kaapista. Mun ehdoton lemppari on Müllerin riisivanukkaat (joita jotkut lämmittää? En tajua), joita maistettuani ei enää riisifrutit maistuneet millekään. Ja nyt kun kerran aloitettiin niin jatketaan vielä ruoka-aiheesta.:D "Meillä" syödään siis välillä ns. makeita lounaita, eli just jotain puuroa tai muuta. Toinen mun lemppareista on Kaiserschmarrn, jota en itse osaa valmistaa mutta joka on tosi hyvää! Mä en oikein tiedä miten tätä ruokaa kuvailisi. Vähän niinkuin pannari tai omeletti, mutta sitten ei kuitenkaan. Mun ei ole vielä tarvinut opetella tekemään noita, niin en ole ihan perillä kuinka tämä valmistuu.:D 


Lisäksi yksi mun suosikeista on tietenkin Brezelit. Sokoksen Mestarin Herkussa on nyt ollut jonkin aikaa myynnissä "pretzeleitä", ja tänään pääsi ostoskoriin yksi sellainen. Bernin rautatieasemalta Brezelkönigestä ostin aina junamatkoille mukaan vähintään yhden Butterbrezelin, siis ihan taivaallista! 


Ykkösherkuksi nousee kuitenkin Kässpätzle. Ehkä täyttävin ruoka ikinä! Mä en ikinä unohda, kun söin tätä ensimmäisen kerran ollessani vaihdossa. Mä luulin, että mä halkean jo sen parin haarukallisen jälkeen :D Näitä mä pääsin muuten kokkailemaan viime kesänä Nenzinger Himmelin hotellin keittiössä: pääkokki tuli kysymään multa, josko mä haluisin päästä kokeilemaan niiden tekoa ja totta kai mä halusin... Voi niitä raukkoja, jotka joutu syömään mun tekemän annoksen :D Tämä tai edellisetkään mainitsemani herkut eivät ehkä ole siitä terveellisemmästä päästä, joten pakko pitää jatkossa huoli, ettei näitä mutustele liikaa. Kuitenkin ihan kiva syödä näitäkin välillä :) 
2 kommenttia:

  1. Heei Teea vähän kiva että kirjottelet! :) Täytyy alkaa lueskelemaan kun löytyi tämmöinen yllätys, samalla kun yritän vääntää maalauksille omaa sivua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei apua! Mä luulin että mä oon mainostanu tätä jo kaikille!! :D Mut kiva kun löysit tänne! Ja todella hyvä ajatus, sulla sitä taidetta riittää niin ois näppärää että sais suuremmankin yleisön nähtäväksi niitä :)

      Poista