maanantai 11. elokuuta 2014

Populaarikulttuuria

Meidän kylässä riitti viime viikolla vipinää ja vilskettä, nimittäin täällä järjestettiin vuotuiset lyhytelokuvafestarit. Missasin nämä ilmaisen juoman bileet ihan täysin viime vuonna täällä asustellessani, ja tänä vuonna halusin korjata asian. Kuulin päivää ennen festareiden alkua Vorarlbergin mamu-yhteisössä, että ryhmän erään jäsenen pätkäfilmi esitetään festareilla, ja että elokuva on saanut ideansa suomalaisista eukonkantokisoista. Nyt ei tarvinut edes sen kummemmin pohtia, minä päivänä sinne menisin! Festareiden aikaan sattui olemaan suhteellisen hyvä ilma, ja elokuvailtaa voitiin viettää paljaan taivaan alla. Johnin elokuva Return of the Habsburgs oli kyllä ihan hullun hauska! Tyyppi on myös asunut Suomessa, Tampereella, sieltä siis innostus eukonkantoon. Suurin osa elokuvan hauskuudesta liittyy valitettavasti vorarlbergiläisyyteen, mutta onneksi se vastaa aika hyvin stereotypiaa itävaltalaisista. ;)


Käytiin festareilla vielä päätösjuhlassa, jossa julkistettiin myös festareiden voittajafilmit. Ennen voittajien paljastamista kävin juttelemassa Johnille - mua jännitti ihan hulluna, se oli ihan hurjan kokoinen mies! Ei ihme että oli pärjännyt eukonkannossa, kyllä niillä lihaksilla... 


Yleensä en lämpene indie-leffoille, mutta nyt joukossa oli muutama ihan hauska ja muutama syvemmällekin iskevä elokuva. Toiset taas menivät kaikessa taiteellisuudessaan ihan yli, enkä aina tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa. Tosiasiahan on, että tarinoita löytyy joka lähtöön, eikä kaikkia voi aina miellyttää! Jokainen katsoo elokuvia aina omista lähtökohdistaan käsin ja aiempia kokemuksiaan peilaten, joten toisen inhokki voi olla toisen lemppari. Tosin kuulin juuri sisäpiirin tietoa, että kyseisillä festareilla oli määrätty ainakin yhdessä kategoriassa voittaja jo kuukausia etukäteen. Ihmettelinkin jo, miksi voittaja oli kieltäytynyt 500 euron rahapalkinnostaan ja pyytänyt sen lahjoittamista toiseksi tulleelle, liekö tullut huono omatunto. 


Joka tapauksessa oli kyllä siistiä, että saatiin edes vähän urbaania kulttuuria tähän meidänkin kylään. Ei minua siis muuten haittaa asua täällä tai kulkea ympäri maita ja mantuja, mutta kotimatka tuntuu aina niin pitkältä, minkä vuoksi olikin kivaa vaihtelua, että koti oli kivenheiton matkan päässä. :)

p.s. Näkikö (ja kuvasiko) kukaan muuten superkuun? Mun kameralla ei ihan onnistunut :( 

//We had a short film festival in our little town. Usually nothing is going on here, so it was nice to experience some urban culture here as well! The movie Return of the Habsburgs was directed and acted by a guy, who was living some years in Finland and doing this crazy sport called wife carrying there, from where he actually got the idea for this movie in the first place. The movie is nice mixture of different cultural stereotypes, mostly from Vorarlberg! You can watch the movie here

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti