sunnuntai 3. elokuuta 2014

Survival kit

Jostain syystä tämä postaus on jäänyt julkaisematta, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Kesäkuiselta Suomen-reissulta tarttui mukaan puoli matkalaukullista tavaraa, jota ilman en varmaan pärjäisi.


Mukaan tarttui lehtiä, kuten fittiä, oliviaa ja menaiset sporttikin. Yksi Cosmopolitankin eksyi joukkoon, vaikka kolmisen vuotta sitten vannoin, etten enää ikinä lue tuota lehteä - kirjoitin kandidaatin tutkielmani cosmon ylläpitämästä naiskuvasta vertaillen saksalaista ja suomalaista versiota. Ihannenaiskuva, jota se lehti tarjoaa, on kyllä jotain ihan kuraa. Halusin antaa lehdelle vielä yhden mahdollisuuden, mutta ei, ei maistunut. Muutakin lukemista löytyi, mutta siitä lisää myöhemmin.

Kaikista hyödyllisimmäksi ostokseksi ovat nousseet kumisaappaat. Se on pelastanut monet kerrat matkalla rautatieasemalle! Soon-to-be-anoppini kadehtii niitä suuresti :D Toinen erityisen hyödyllinen juttu oli Burana, aspiriinilla ei nimittäin ole muhun minkäänlaista vaikutusta ja täkäläiset särkylääkkeet ovat muutenkin ihan outoja, mitkä ei auta millään tavalla päänsärkyyn, josta kärsin valitettavan usein. Myös ginasta ostettu paita on ollut ahkerassa käytössä! Ihanan viileä, mutta silti lämmittää tarpeen tullen. Gina tricot ei ole vielä valitettavasti rantautunut tänne :(

Muita perusostoksia oli mm. maustetut mustat teet, kaurapuuro ja proteiinipatukat. Lisäksi ajattelin ottaa kokeiluun tuon Dietmix-jauheen, mutta mansikka ei ollutkaan ihan mun makuun... Enkä ole muutenkaan tässä nyt jaksanut kunnolla treenata, joten taitaa siirtyä syksylle tuon pussin tyhjentäminen. 


Taisin jo mainita, että viimeksi unohtui ostaa ruisleipää, mutta onneksi veli muisti tuoda muutaman pussin mukanaan! Pistin ne pakkaseen, jotta en söisi kaikkia kerralla, kuten mulla on yleensä tapana... Alkukesästä visiitillä käynyt kaverini toi salmiakkia, suklaata ja lonkeroa. Suklaa meni ihan samantien, mutta salmiakki maistui poikaystävälleni paremmin kuin mulle.:D Lonkeroista taitaa olla vielä kaksi juomatta, sillä mulle maistuu ihan hyvin paikallinen radleri, ja Suomi-ikävään saa Intersparista Somersbyn siideriä :)

Mitä muut ulkosuomalaiset tuovat mukanaan Suomilomiltaan? Tai mitä ilman ette pärjäisi ulkomailla?  

7 kommenttia:

 1. Ruisleipä, salmiakki, suklaa, kasa lääkkeitä, kirjoja... monia juttuja tulee raahattua mukana. Onneks lakritsia saa Itävallastakin :)

  VastaaPoista
 2. Oon ollut nyt ihan liikaa Suomessa, kun ei ole tullut edes mieleen viedä jotain suomalaista mukana ulkomaille.. :) Vaihtariaikana perus Fazer (suklaa ja karkit), ruisleipä ja salmiakki. Ai juu, heinäkuussa pyysin kyllä Susua lähettämään mulle Zahara Salmiakkijauhetta, kun se on meen lapsuusaikojen jälkeen palannut kauppoihin ja halusin esitellä Murulle ja muille! Sai otettua salmarishotit Brause-periaatteella ;)

  Joku kerta toin Suomesta varuiksi mukana VTI-antibiootit, kun kerran oli Saksassa sellainen tilanne, että resepti oli kädessä, mutta apteekit oli jo kiinni (kello ehkä 19)... Suomessa kun on tottunut, että Yliopiston apteekkiin pääsee puoleenyöhön saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoo, hei kiitti vinkistä! Toi salmiakkijauhe on kyllä hyvä temppu :D Me tilataan aina välillä amazonista minttua, mutta salmaria ei ollut viitsitty tilata kun ei tiedä tykkääkö kukaan siitä...kun kuvassa näkyvät salmiakkikarkit ei kelvannu oikein kellekään!

   Aijai, se on kyllä huono puoli kun kaikki menee niin ajoissa kiinni täällä... Pitää koputella puuta että pari vuotta sitten pääsin VTI-kierteestä, aika paha kyllä, jos jää tuollaisen takia lääkkeet saamatta!

   Poista
  2. Mun saksakamujen keskuudessa Salmari on aika 50-50 jakanut mielipiteitä. Osa maistaa kerran ja sanoo hyi, ja se toinen puoli sitten pyydää mua tuomaan tuliaispulloja Suomesta ;D Myös turkkareita liuottamalla/sulattamalla pystyy vodkasta tekemään aika Salmaria, testasin vaihtariaikana :)

   Poista
  3. Mustakin tuntuu että aina kun syötän tai juotan näille jotain suomalaista, mielipiteet jakautuu aika hyvin kahtia :D Ja haha, tuli mieleen mulla on pakastimessa vielä pussillinen ruispaloja, joita anoppi himoitsee mutta vielä ei ole näpistänyt yhtään, sen sijaan se kävi leipomosta hakemassa Roggenbrotia korvikkeeks :D Ei ihan sama mutta melkein!

   Voi, nyt kun mainitsit noi turkinpippurit...myydäänkö niitä värillisiä vielä kaupoissa? Filmtownissa oli ainakin myynnissä irtokarkkeina vielä syksyllä kun olin siellä töissä, mutta en muista yhtään onko niitä muuten, jossain kohtaa ei ollut.. Pitää muistaa ostaa enskerralla mukaan Suomesta :D

   Poista
  4. Juu myydään värillisiä :)

   Poista