sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Kävely metsässä ja viikon liikunnat


Täällä on tullut tällä viikolla melkein joka päivä lunta. Kaikki eivät ole siitä niin innoissaan, mutta mä olen odottanut tätä jo kuukausikaupalla! Siinä mielessä olen ihan tyytyväinen, että asun täällä landella, nimittäin maalaiskylä on aika kaunis talvella. Ja luontoon pääsee tosi nopeasti, tarvitsee vaan oikaista parit pellot vuoren rinteellä ja onkin jo hiljaisuudessa metsän keskellä. 

Lähdinkin tänään pienelle iltapäiväkävelylle. Eilisilta venyi vähän pitkäksi, joten salille en jostain kumman syystä päässyt - ei nyt välttämättä heikon olon vuoksi vaan lähinnä sen takia, että nukuin kahteentoista asti ja mun sali on auki viikonloppuisin vain ysistä kahteentoista. Kävely sauvojen kanssa oli kuitenkin just sitä, mitä tällaisena päivänä kaipaa. Ulos lähtiessä alkoi sataa luntakin. Vuoria ei näkynyt lainkaan, minkä vuoksi mulle tuli tosi jännä olo. Näin maiseman ihan uudella tavalla, pystyin kuvittelemaan paikan ilman vuoria. Aika ihmeellinen olo. Peltojen poikki tarpoessa sai ihmetellä elämää ihan rauhassa. Siellä täällä tönöttävät varastomökit natsaavat maisemaan täydellisesti. Kai sitä on tulossa vanhaksi, kun nauttii tällaisesta.  
Lopuksi vielä kertaus viikon liikuntalista. Viime aikoina mun liikkumiset ovat painottuneet aika vahvasti loppuviikolle. Vähän harmittaa, ettei salilla ole tullut käytyä kummemmin, mutta tällä viikolla tankotanssissa mä revin lihaksiani ihan asenteella, kun kiipeilin ja liu'uin pää alaspäin tankoa pitkin ja seisoin ensimmäistä kertaa käsilläni. Ihan uusia lihaksia alkaa löytyä, mikä sinänsä on hyvä juttu, mutta harmittaa, että sen jälkeen loppuviikko menee aika pitkälti palautuessa. Jos teillä on jotain vinkkejä, mikä nopeuttaa lihasten palautumista, niin kertokaa ihmeessä! Mä en joka viikko viitsisi aina olla ihan rikki.

Maanantai: Lepo
Tiistai: Lepo
Keskiviikko: Tankotanssi 90min
Torstai: Sali 40min
Perjantai: Kävely 50min
Lauantai: Haikkaus 35min
Sunnuntai: Sauvakävely 90min

Yhteensä: n. 5 tuntia

Uudella innolla uuteen viikkoon! Mä lähden tästä jatkamaan laskiaispullien leipomista, pullantuoksuista sunnuntaita kaikille teillekin :)


8 kommenttia:

 1. Kevyt venyttely, jotain kevyttä jumppaa ja palautusjuoma! :) Itsellä ainakin helpottaa palautumista, ei toki vie kipuja kokonaan pois, mutta tuntuu ainakin helpottavan :) Mä haluaisin myös kokeilla tuota tankotanssia, on vaan vähän liian kallista tämän hetken budjettiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tankotanssi on kyllä kallista puuhaa, mutta on se rankkaa :D Palautusjuoma on ehkä ainut mitä en ole vielä kokeillut (kun yritän vältellä niitä ylimääräisiä kaloreita köhköh :D). Joskus olen aminohappoja kokeillut. Ei vaan hirveästi tee mieli venytellä kun pään kääntäminenkin sattuu! Onneks alkaa jo helpottaa. Kiitos vinkeistä :)

   Poista
 2. Mulla kipeiden lihasten palautumiseen auttaa parhaiten jokin kevyehkö liikunta seuraavana päivänä. Vaikka se vähän tuskaisaa onkin :D Ja kuten Miitu jo mainitsi venyttely tietty! Ja foamroller!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskaa se olikin! :D Ihastelinkin just viime viikolla kaupassa foamrolleria, sellainen olis kyllä hyvä, mutta ei löytyny sen kokoista minkä olisin halunnut. Ostoslistalla kuitenkin! :) Kiitos vinkeistä!

   Poista
  2. Foamroller on muuten ihan tuskaa, huh :D Mutta avaa kyllä paikat tosi hyvin kunhan hiffaa ensin miten se tehdään ;)

   Poista
  3. Apua :D Mutta kai se sitten on tehokas tapa! ;D

   Poista
 3. Onko sulla ihan kävelysauvat vai sovellatko suksi/vaellussauvoilla? Mun tekis mieli hommata sauvat... Pitää kattella sit kun saan vähän tavaraa tänne päin!

  Sain ylipuhuttua Murun eilen ulos mun kanssa jee! Tai kitisin että miksei se ikinä nykyisin haluu lähteä mun kanssa lenkille tai geokätköileen, et ennen se oli niin paljon aktiivisempi, niin se vetäs herneet nenään kritiikistä ja kiros että hän lähtee nyt juoksemaan jumalauta :D Mentiin sit molemmat kylmiltään 9 km juoksulenkki, ihme etten kuollu x) Nyt jomottaa jalkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sellaset hifistelysauvat, mitä voi säätää lyhyemmäks tai pidemmäks sitä mukaan, meneekö tasaisella vai kulkeeko rinnettä ylös. Mulla oli Suomessa sellaset normit mutta en viitsinyt niitä koneessa raahata :D

   Haha, ihan perus kevyt sunnuntailenkki..! ;) Eiköhän sekin siitä taas innostu kunhan kevättä kohti mennään. Löytyy kätkötkin helpommin kun ei tarvi mutasissa ojissa ja vesisateessa rämpiä :D

   Poista