maanantai 27. heinäkuuta 2015

Lomalla


Jopas jotakin; ehdin kuin ehdinkin kirjoittamaan vielä heinäkuun puolella. Keskiviikkona alkoi loma, joten pakattiin jääkaapillinen sapuskaa ja repulliset vaatetta mukaan ja suunnattiin mökille. Heti ensimmäisenä päivänä hukattiin normaali päivärytmi, ja aamupalalle päästiin vasta yhdentoista jälkeen. Vasta myöhään iltapäivällä päästiin ulos pienelle happihyppelylle. Sää tosin ei ollut kaikista parhain, mutta pitkän hellekauden jälkeen tuntui hyvältä, kun vaatteet eivät heti ulko-ovella olleet nihkeän kosteita eikä tarvinut läträtä aurinkorasvan kanssa. 
Alpeilla on tavanomaista, että alhaalta laaksoista tuodaan lehmiä vuorille laiduntamaan, ja meidän mökkikylän ympäristö on ehkä yksi Vorarlbergin parhaista "alpeista" tähän tarkoitukseen. Osa meidänkin farmin lehmistä on tuotu juuri sinne, ja torstaina vaellettiin Gamperdona-laakson toiseen päähän katsomaan, josko sieltä laiduntavasta laumasta löytyisi meidän pikkuisia, ja löytyihän niitä. 
Perjantaina oli vuorossa perinteinen alppitähtien aka edelweissien bongaushaikkaus eräälle vuorelle. Kyseiselle huipulle ei ole virallista saati sitten kunnollista tietä, eikä sinne kukaan vahingossa löydä, joten siellä noiden harvinaisten kukkien on hyvä kasvaa. Viime vuonna edelweissit olivat todella pieniä ja rupuisia kovien sateiden vuoksi, mutta tänä vuonna ne näyttivät taas paljon terveemmiltä. Lauantaina minun loma sai pienen katkoksen, sillä minulla oli työpäivä! Olen maininnut toisesta kesätyöstäni, jonka aloitan virallisesti vasta elokuussa, mutta sitä ennen halusin käydä tutustumassa työpaikkaani, joka siis sattuu olemaan meidän mökkikylän alppikauppa. Paikka vaikuttaa ensimmäisen työpäivän jälkeen kivalta myös kassan toiselta puolelta katsottuna, joten eiköhän se elokuu suju ihan mukavasti alppityttönä. Olen kyllä innoissani siitä, että nyt on hyvä syy pukea töihin synttärilahjaksi saamani lederhosenit!


2 kommenttia:

 1. Senkin söpöt! ^^

  Mäkin haluan alppikauppaan töihin lederhoseneissa .__. Tosin tällä hetkellä mulla ei taida olla varaa olla kovin valikoiva tulevaisuuden työpaikan suhteen, Geneve on niin hemmetin kallis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi ;)

   Tuu ensi kesänä tänne!! Jos et muuta löydä. Toivottavasti kuitenkin löytyy sitä ennen jotain :D kohta pitää itsekin alkaa tosissaan taas katselemaan jotain talven varalle...blääh.

   Poista