maanantai 20. heinäkuuta 2015

Vapaa sunnuntaiMoikka! Kesä ja helteet sen kuin jatkuvat Itävallan suunnilla, ja sehän kelpaa. Viime vuoden sateiset keäskuukaudet eivät enää jaksa harmittaa, kun tänä vuonna on saanut kivasti väriä pintaan, ilman että olisin loikoillut rannalla minuuttiakaan. ;) Mutta! Enää pari päivää töitä, ja alkaa viimein se kesäloma, mikä tarkoittaa myös sitä, että ensimmäinen kesätyö on suoritettu kunnialla loppuun.

Ehdottomasti paras juttu tässä kesätyössä oli se, että sain joka päivä mukavasti hyötyliikuntaa työmatkan merkeissä. Kaksi kilometriä  neljä kertaa päivässä, kahdesti ylämäkeä 150 metriä nousua näkyy ja tuntuu lihaksissa. Eilen pääsin pitkästä aikaa vaeltamaan - minulla kun sattui olemaan ensimmäinen vapaa sunnuntai kahteen kuukauteen - ja testaamaan kesän aikana treenattuja voimia. Kohteena oli tällä kertaa Gurtisspitze, ja nousu sujui mielettömän hyvin, kauniita (ja uusia!) maisemia katsellessa. Harmi vain, että hellepäivän ukkoskuuro pääsi yllättämään juuri viime metreillä, eikä sen vuoksi ihan huipulle asti päästy. Mutta muuten vaellusretki oli tekemisen arvoinen. ohitettiin myös yksi "alpe", jossa iso joukkoja hiehoja oli laiduntamassa. Tunnelma oli ihan mieletön; niityllä ei kuulunut kuin sirkkojen siritys, kellojen kilkatus ja kauempaa läheystvä ukkonen. Ei uskaltanut puhua kuin kuiskaten :) Mutta se siitä romanttisesta alppiunelmasta! Nyt on kurkku kipeänä, joko heinänuhan tai alkavan flunssan takia. Ja illalla piti syynätä vaatteet ja kaikki punkkien varalta...:D

Hankin muuten uudet aurinkolasit! Sitä sietää hehkuttaa, sillä mulle huononäköisenä ne eivät ole mitään heräteostoksia ("iih näin nellyn sivuilla ihanat guccin lasit, oli pakko ostaa") vaan näitä on harkittu jo useampi vuosi - ihan sen takia, ettei optiset linssit ja niiden ohennukset ole mitään halpoja hankintoja. Ensimmäiset arskat mulla on jo seitsemän vuoden takaa, joten nyt oli aika hankkia uudet, ja oikeilla vahvuuksilla. Näöntarkastuksessa mulle selvisi, että minusta on hyvää vauhtia tulossa myyrä, mikä tietenkin taas oli ikävä kolaus. Mutta kun aiemmin viikolla sain uudet lasini (kuvassa alla), ei enää jaksanut harmittaa sekään. Sisilian aurinko, täältä tullaan! :) En varmaan ehdi enää kirjoitella sen kummemmin ennen lomia, mutta lukekaa sillä välin muita kivoja blogeja! :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti