maanantai 10. elokuuta 2015

San Vito lo Capo


Niin se aika vaan kuluu! Parin viikon loma ja reissut on nyt lomailtu ja reissailtu, ja paluu "arkeen" on taas alkanut - arki lainausmerkeissä siksi, ettei minulla taida olla mitään tavanomaista arkea tällä hetkellä. Minulla piti tänään olla ensimmäinen työpäiväkin uudessa kesätyöpaikassa, mutta suunnitelmat menivät vähän uusiksi... Oltiin viikonloppu mökillä, ja lähdettiin eilen autolla pikaisesti käymään kotona hakemassa mulle ruuat ja vaatteet tulevaksi viikoksi, mutta kotona saatiin sitten tietää, että tie mökkikylälle on mennyt myrskyn seurauksena poikki ja että raivaamiseen saattaa mennä useampi päivä... No, soittoa pomolle, joka (onneksi?) oli jäänyt loukkuun alppikioskille, eli oli tietoinen tilanteesta, etten välttämättä pääse ajoissa töihin. Tämän hetken suunnitelma on, että yritetään päästä ajamaan varatietä pitkin iltapäivällä, joten siihen saakka saan bloggailla rauhassa ja kertoa vähän mun lomasta! Tänä vuonna alkuperäiset kesälomasuunnitelmat menivät hiukan uusiksi Kreikan tilanteen takia, eikä siis uskallettu lähteä Santoriniin. Vietin alkukesästä yhden pitkän päivän nettiä kuumeisesti selaillen, googletellen parhaita Välimeren rantoja niin Kroatian kuin Italiankin maaperällä ja pohdin vaihtoehtoja vähän kauempaakin. Joku heitti ilmaan ajatuksen rantalomasta Sisiliasta, ja parin klikkauksen jälkeen meillä olikin jo lennot Palermoon ja huone bed&breakfastista San Vito lo Capossa. Nettioppaat lupailivat meille Karibian fiilistä valkoisella hiekkarannalla palmujen katveessa. 

Ja sitä kyllä saatiinkin! San Viton ranta oli kyllä unelma, vesi oli turkoosia ja kristallinkirkasta ja ihanan lämmintä. En yleensä tykkää uida paljoakaan vapaissa vesissä, sillä vesi on yleensä niin tummaa, ettei pohjaa tai siellä lilluvia esineitä tai asioita näe, mutta täällä en meinannut malttaa maata rannalla, vaikka Münchenin kentältä ostettu lomakirja olikin aika koukuttava. Meri oli niin kutsuvan sininen <3

San Vito lo Capo oli sympaattinen pieni kylä, joka elää turismista, mutta turisteja ei kuitenkaan tungokseen asti ole. Mafiosoja ei kuitenkaan näkynyt, ja kaduilla oli muutenkin turvallista kävellä, vaikkei ihan sulauduttukaan joukkoon: suurin osa turisteista oli italialaisia, ja väriä oli pinnassa muutama aste enemmän... Onneksi italian alkeet olivat hallussa, joten ruokaa ja juomaa saatiin eikä ainakaan näännytty nälkään - paikalliset eivät tosiaan hirveästi englantia hallitse. Vaan sekös reissusta viehättävän tekikin! Enkä kertaakaan kuullut suomea, mikä on melko harvinaista Euroopan lomareissuilla.


Viikko meni hurjaa vauhtia. Päiviin sai mukavan rytmin, joka alkoi aamupalalla, jolta jatkettiin suoraan rannalle, ja päiväunien jälkeen suunnattiin syömään ja keskustan yöhulinaan. Useina iltoina istuttiin auringonlaskun aikaan meidän yösijan kattoterassilla viilentymässä. Kuumuudesta huolimatta nautin joka hetkestä. Maisematkin olivat aivan uusia minulle, vaikka Turkissa olikin jo kuivempaa maisemaa nähnyt. Aluksi iski kyllä pieni kulttuurishokki, kun ajattelin, että alue olisi jotenkin köyhää sen kuivuuden takia, ja kaduilla haisi erite jos toinenkin...Mutta sellaista se elämä vain on, eikä pintaa syvemmältä katsottuna paikka ollut millään tasolla köyhä. Elämäntapa vain oli niin erilainen siihen verrattuna, missä itse on elänyt. Loppujen lopuksi siitä erilaisuudesta pääsi nauttimaan, harmi vain että paikallisiin oli niin vaikea tutustua kielimuurin takia. Perusitalialla siis pärjäsi kaupoilla ja ravintoloissa, mutta paikallisethan puhuvat pääasiassa sisiliaa.

Tuliaisiksi lähti mukaan pistaasipestoa (nam!!), busiate-pastaa sekä marmelaadeja - ja tietenkin kaupan pulverikahvia! :D Sisiliasta löytää muun Italian tapaan myös hyviä viinejä ja oliiviöljyjä, mutta ne jätin tällä kertaa ostamatta. 


Kaiken kaikkiaan virkistävä reissu! Ranta oli sen verran hieno kokemus, että jo pelkästään sen takia voisin joskus vielä mennä tuonne uudestaan. Vaan kun on niin paljon monia muitakin paikkoja, joita haluaisi nähdä... Seuraavaa kertaa odotellessa :)

Millaisia kokemuksia muilla on Sisiliasta?

4 kommenttia:

 1. Ihania lomakuvia, mäkin haluan jo lomalle! Vielä kolme viikkoa Maltaan :D Mä en oo ikinä käynyt Italiassa, tai siis joskus 1999 Sardiniassa, mutta siitä lomasta nyt ei ihan hirveästi muistoja ole... jotenkin niin outoa, ettei oo tullut käytyä, vaikka sehän ois tossa melkein vieressä. Ehkä ensi vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, Maltalle! Kolme viikkoa menee nopeesti :D
   No jopas, äkkiäkös tekin hurauttaisitte Etelä-Tiroliin ja vaikka Venetsiaankin. Heti suunnittelemaan ensi vuoden reissuja ;)

   Poista
 2. Jännä eka työpäivä :D Mä olisin ihan paniikissa, että yhyy mähän myöhästyn. Ja ihania reissukuvia.... Muru lähtee syyskuussa kahdeksi viikoksi Sisiliaan tohtorikoulutushäppeninkeihin, ja oon kateudesta ihan vihreä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah mäkin jo aloin melkein pillittämään kun vaan stressasin, vaikka tiesin ettei asialle minkään voi...:D ja kun kerta pääsin sanomalehteenkin, niin mikäs siinä! :D
   Voi möhkö. Mutta hei tehään me sitten jossain välissä se oma Italian-reissu!

   Poista