tiistai 17. marraskuuta 2015

My very first Karelian pasty


Viikonloppuna iski himo ja tarmonpuuska, ja päätin kokeilla riisipiirakoiden tekoa. Sattumoisin myös eräs ulkomaalainen ystäväni laittoi viestiä, että jos mahdollisesti lähiaikoina olen näitä herkkuja tekemässä, niin hänelle voin toimittaa muutaman...eli pakko oli tehdä. Olen ehkä joskus kotitaloudentunneilla yläasteella niitä tehnyt porukalla (en kuitenkaan muista varmasti), mutta nyt oli edessä suuri haaste, kun homma piti tehdä alusta loppuun asti yksin. Jo pelkän puuron keittämisessä tuntui menevän ikuisuus, ja tuntui että vietin keittiössä puoli päivää, mutta kyllä muuten kannatti! Ainakin niistä tuli oman suun mukaisia. Itävaltalaisista kanssaeläjistä en sitten niinkään mene takuuseen: toisilta sain naurut päälle (hä, mistä sä keksit tehdä leipää riisipuurosta ja vielä sekoittaisit kananmunaa voin sekaan ja pistäisit sitä siihen päälle), toiset taas hymisivät neutraalisti. Toisaalta kun miettii, että täälläpäin ei hirveästi tällaisia suolaisia snacksejä syödä ja muutenkin tuntuu, että kaikki lähipiirissä ovat melkoisia sokerihiiriä, vastaanotto oli ihan ymmärrettävä. Kaikki makeat leipomukset häviävät yleensä minuuteissa! 
Mun riisipiirakoista tuli pieniä cocktail-piirakoita, sillä en uskaltanut kaulia pohjia ihan niin ohuiksi kuin olisi ehkä pitänyt, ja siksi ne jäivät vähän pieniksi. Mutta sen vuoksi ne ehkä pysyivät paremmin kasassa, mene ja tiedä. Eikä todellakaan ollut vaikea tehdä, vaikka se puuron jäähtymisen odottelu oli kyllä tuskaista. Rypytyksestä ei tullut ehkä sitä leipomotasoista (tai äidin tekemää) lopputulosta, mutta itse olen tyytyväinen! Hauskaa puuhaa ja sai siinä samalla näppärästi myöhäistä lounasta, kun puuroa jäi niin paljon yli. :)


8 kommenttia:

 1. Nämähän näyttää todella hyviltä! Ja ihan aidoilta piirakoilta (toisin kuin minun hyvin epäonnistuneet tekeleet)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe kiitos! Nämä tosin näyttivät raakoina nätimmiltä.. Mutta ei se ulkonäkö makua huononna ;)

   Poista
 2. Tää on mun to-do-listalla! Kammoan vain jotenkin sitä (kuvittelemaani?) vaikeutta. Kaikki mun ulkkarikaverit on kyllä Suomessa maistaessaan tykänneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todella oo vaikeita. Varsinkaan jos ei oo perfektionisti...;) Eniten menee aikaa vaan siihen puuronkeittämiseen, taikinan teko ja piirakkojen teko on sitten tosi nopee juttu. Että kannattaa ihmeessä tehdä, vaikka itsenäisyyspäiväksi :)

   Poista
 3. Munkin pitäis tehdä, mä oon vaan surkea rypyttämään ja ne levähtää. :D Nam, tuli hirveä himo nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maku on tärkein! :D Ja nämäkin oli niin pieniä, ettei ollu oikein pinta-alaa levähtää...:D

   Poista
 4. Nam minkä näköisiä! Mä en ole vielä kertaakaan päätynyt tekemään karjalanpiirakoita ulkomailla vaikka monta kertaa on käynyt mielessä. Yhtenä jouluna jopa keitin riisipuuroa ylimääräistä, jotta voisin tehdä, mutta arvaa vaan ehdinkö sitten kinkun paistamisen välissä ruveta vielä mitään kaulitsemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah tiedän tunteen. Mä sain viime vuonna joululahjaksi sellaisen piirakkakaulimen, ja vasta nyt pääsin sen kanssa heilumaan - ja nytkin luultavasti vain sen takia, että äkkäsin alkuvuodesta ostamieni ruisjauhojen menevän pian vanhaksi. Mutta itse taikinan tekoon-kaulimiseen-piirakoiden täyttämiseen ei mennyt kuin puoli tuntia! Että seuraavan kerran kun keittelen puuroa niin väsää siinä odotellessa taikina valmiiksi jääkaappiin odottamaan ;)

   Poista