keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Kahvilakulttuuria Jyväskylässä


Moi taas! Viimeinen viikko meni reissatessa - missäpä muuallakaan kuin Suomessa. Pari kaveria oli innostunut puheistani revontulista, poroista ja talven kaamoksesta, ja vaikken kaamosta kummempia ilmiöitä voinut luvata, lähtivät he silti mukaan pitkäksi viikonlopuksi. Lennettiin yhden pysähdyksen taktiikaalla Jyväskylään, jossa ystävä oli odottelemassa meitä puolen yön aikoihin Tikkakosken lentokentällä. Yö oli harmillisen lyhyt, sillä minulla oli heti seuraavana aamuna varattu aika kampaajalle, hehheh. Mutta mikä oliskaan parempi tapa aloittaa Suomi-loma kuin uudella tukalla! Kampaajakin oli aivan ihana tyyppi, ja kiikutteli mulle vähän väliä lisää kahvia, jotta pysyin just ja just pystyssä penkissä.
Jyväskylässä vietettyjen päivien aikana tuli notkuttua ennen kaikkea aika paljon kahviloissa. Coffee Housen aamupala oli aivan must, ja vaniljasiirapilla maustettua kahvia tuli santsattua useampaan kertaa. Vorarlbergistä puuttuu tällaiset rennot kahvilat, joissa voi vain istua ja lukea lehtiä pienen taustahälinän soristessa taustalla. Porukka ei seilaa paikasta toiseen, vaan jää istuskelemaan ja nauttimaan hetkestä. Itävallassa vähintään tarjoilijat tulevat suhaamaan tai häseltämään korvan juureen: tietenkin pöytiin tarjoilu on ihan kätevä ominaisuus, mutta suomalaisena tykkään olla itse siinä aloitteen tekijänä jos jotain haluan tilata, haha.:D

Tuntui, että koko kaupunki oli liikkeellä, koko ajan. Varsinkin Sokoksella oli sellainen tungos, ettei siellä tehnyt mieli pyöriä huvikseen. Tosin kaikkia sisustusjuttuja ja astioita oli kiva katsella, ja mielelläni olisinkin ostanut muutamia juttuja mukaan, mutta oltiin otettu kavereiden kanssa jaetut matkalaukut mukaan että päästii vähän halvemmalla, eli shoppailut oli rajoitettava minimiin. Keskityttiin sitten siihen ruokapuoleen sitäkin enemmän - jotenkin näillä reissuilla tuntuu, että suurin osa ajasta menee syödessä! Kahvila-konditoria Wilhelmiinakin oli siirtynyt uusiin tiloihin, ja se oli muutenkin pistetty uusiksi ihan kokonaan. Kakkuvalikoima oli kyllä pysynyt entisellään, eli valinnanvaraa riitti jokaiseen makuun. Mun glögikakku oli ehkä hieman liian makea omaan makuun, mutta pitihän sitä kokeilla. :) 

4 kommenttia:

 1. Perussuomalaisena (ei kuitenkaan persu, heh heh) pakko kysyä, mitä ystäväsi tykkäsivät Jyväskylästä, Suomesta ylipäätään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh :) tykkäsivät kyllä! Etenkin niistä oli hauska nähdä, että paistaa siellä joskus aurinkokin :D (Varsinkin tykkäsivät jyväskyläläisistä tytöistä... ;)) vertailupintaa saivat vähän Tampereeltakin, mutta siitä kirjoitan myöhemmin lisää.

   Poista
 2. Onko toi jokin uusi Kalevalakoru?! Upea! Mulla on Naisen ääni, jonka ketju on ainakin samanlainen ja kivikin samanvärinen, mutta se on hirveän iso ja jotenkin turhan juhlava arkikoruksi. Mutta toi on i-h-a-n-a! o__o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on! Munkin mielestä tosi nätti! Sen nimi on Lähde, kivan yksinkertainen ja pieni mutta siitä huolimatta mielettömän kaunis. :)

   Poista