tiistai 1. joulukuuta 2015

First of December randoms

Tänään on joulukuun ensimmäinen päivä, eli nyt saa hypettää joulua ihan luvan kanssa! Katselin viimevuotisia ja tämän alkutalven kuvia ja keräsin niistä itselleni kollaasin, kuinka päästä jouluntunnelmaan. 


1. Ensimmäiset joulutunnelman luojat löytyvät yleensä jostain muualta kuin omasta takaa. Jouluvalot ovat ehkä ensimmäinen asia (ehkä joulusuklaiden tulon jälkeen), joista huomaa joulun lähestyvän. 2. Ulkotulet luovat ihanaa tunnelmaa ympäri vuoden, mutta etenkin alkutalven synkkinä iltoina ne tuovat lämpöä ja tietynlaista keskitalven odotusta. 3. Lumi on tietenkin ykkönen, mutta kunnon lumia on turha enää edes haaveilla oikein missään ennen tammikuuta, paitsi ehkä Lapissa tai ihan korkeilla vuorilla.


4. Tänä vuonna seinältä löytyy itsetehty yllätysjoulukalenteri. Viime vuonna sain yllätyksenä teekalenteri, mutta tänä vuonna päätin yllättää kanssaeläjät vähän erilaisella kalenterilla. Pussit taiteilin itse suurella vaivalla, haha. Sisälle piilotan kaikenlaista suklaasta piparkakkumuotteihin. 5. Jyskistä (täällä nimellä Dänisches Bettenlager) löytyi nättejä ja lämpöisiä joululakanoita. 6. Tämän vuoden paketoinnit aloitin jo hyvissä ajoin, viime vuonna värit olivat kuparia ja kultaa, tänä vuonna jämäpaloja lukuunottamatta keskityn hopeisiin lahjapapereihin ynnä muihin. 


7. Joulun tunnelma syntyy myös makujen kautta. Suomessa erityisesti glögi maistuisi aina siitä lähtien, kun sitä kauppojen hyllyiltä löytyy, mutta täällä sen korvaa glühwein, erityisesti se valkoinen versio. Glögistäkin tykkään vaniljanmakuisesta valkoisesta glögistä! Lisäksi kirsikkainen kinderpunsch on ollut viimeaikainen lemppari. 8. Viimevuotinen piparkakkutalo ei ollut näöllä pilattu, mutta ekaksi yritykseksi ainakin syötävä. 9. Lisäksi ilmojen viiletessä alkaa huulet kaipailla kosteutusta, ja tänä vuonna ostin mustikanmakuisen labellon. Jos tykkää mustikkajugurtista, niin tämä on ehdottomasti paras valinta!10. Koristeet tulevat meidän taloon pikkuhiljaa, ensimmäisenä adventtina tietenkin ensimmäiset koristeet talon emännän käsialana. Kahtena edellisenä jouluna olen saanut koristella täällä alakerran kuusen, mikä on ollut ihan kivaa hommaa. 11./12. Omia koristeita tai mitään muutakaan en ole vielä ostanut, vaan vasta sitten, kun minlla on se oma asunto. Sitä on tullut nyt etsittyä ja katseltua puolivakavissaan, mutta aion odottaa kunnes työpaikkajutut selviävät. Tämänhetkisillä tuloilla asun vielä ihan mielelläni toisten nurkissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti