tiistai 15. joulukuuta 2015

Moro sano poro - eli pari päivää Tampereella


Hei taas! Itävallassa ollaan touhuiltu täysillä joulupuuhien parissa, mutta vielä on muisteltavaa menneeltä viikolta ystävieni kanssa tekemäni Suomen-reissu tiimoilta. Hengailtiin pari päivää Tampereella matkan päätteeksi, sillä sieltä löytyi hyvät lennot takaisin kotiin, ja siinä pystyi siis helposti viettämään pari päivää kaupunkia kierrellen. Tampere ei ole mitenkään erityisen tuttu paikka, lapsena ja kerran aikuisiälläkin on tullut käytyä Särkänniemessä, ja kerran vaihtarituutorina toimiessani toin tuutoroitavani käymään Muumimuseossa. Tällä kertaa jäi molemmat näistä väliin, mutta nähtävää riitti muutenkin. Erityisesti Torni-hotelli ja sen ylimmässä kerroksessa sijaitseva Moro-baari olivat näkemisen ja kokemisen arvoisia. Hinnat olivat sen tasoisia, että tiesi olevansa yhdessä kalleimmista hotelleista, mutta kyllä ehdottomasti siitä maisemasta maksoi vähän ekstraa. En olisi kyllä voinut parempaa auringonlaskua turistikavereille tarjota!


Tietenkin vierailtiin myös joulutorilla. Olen kyllä joskus kuullut, että Tampereella järjestetään joulun alla tällainen tori, mutta jotenkin ei edes käynyt mielessä, ennen kuin nähtiin se sattumalta ohikulkumatkalla! Siihen aikaan illasta luukut olivat jo kiinni, mutta seuraavana päivänä käytiin kiertämässä kojut ja maistamassa suomalaista glögiä. Oli muuten vaikeaa itävaltalaisten ymmärtää suomalaista alkoholilainsäädäntöä ja anniskelualueiden ideaa... Mutta hauskin juttu oli ehkä Nakkisormet-mökki, jossa pystyi ostamaan makkaran ja grillaamaan sen itse! 

Matkaseuralaisteni mielestä Tampere oli ihan kiva paikka, mutta siellä ei ollut yhtä lämminhenkistä fiilistä kuin Jyväskylässä - ehkä johtui myös siitä, että Jyväskylä on itselleni tutumpi ja tiesin hyvät menomestat ja muutenkin. Tamperekin on mukavan kompakti kaupunki, mutta ei kuitenkaan lukeudu lemppareihini. Kesäkaupunkihan se on, ehdottomasti! Ja turistina ollessa itsekin jäi varmasti monta hienoa paikkaa näkemättä ja näyttämättä. Kokonaisuudessaan kavereille jäi mieleen varmaankin raikas ilma (koska pakkanen), Hesburger ja se makkaranpaisto. Myös asiakaspalvelijoihin englanninkielentaito yllätti monessa paikassa!  

Mitä te näyttäisitte ulkomaalaisille ystävillenne Suomessa? 

4 kommenttia:

 1. Voin yhtyä tohon Tampereen ihan kivuuteen. Asuin siellä joitain kuukausia, enkä ikinä oikein ymmärtänyt, miksi se hyvin monen mielestä on Suomen paras kaupunki. Jäi mulle hieman kylmäksi.

  Jäi hieman vaivaamaan, mitä siinä Hesessä oli niin hienoa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se viehätys vaan vaan aukea kaikille! :)

   Varmaan se kurkkumajoneesi ;) en tiedä, kai se oli vaan se, että mäkkärille oli joku suomalainen vaihtoehto? :D

   Poista
 2. Mä en tykännyt pienenä Tampereesta mut nykyään se kuuluu lemppareihin. Daniel muuttais kuulemma mielummin Tampereelle kuin Wieniin :D
  Helsinki on kaikista ihanin kesäkaupunki ja siellä riittää eniten näytettävääkin! Suomenlinna, Senaatintori, Esplanadi, Kaivari...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Mihin mun vastaus tähän on hävinnyt...!?)
   Hahaha, no varmaan mielipiteet riippuu näkökulmasta josta katselee :D Itselleni Wien olisi kivempi ja vähän eksoottisempi kuin Manse. ;)
   Mä en ole vielä ikinä päässyt näyttämään Helsinkiä kenellekään, tosin voisin itsekin tarvita opasta siellä kulkiessani! :) Mutta hyviä vinkkejä seuraavaa reissua varten, kiitos. :)

   Poista