maanantai 17. helmikuuta 2014

Penkkiurheilua ja työnhakua

Hyvää alkanutta viikkoa! Viikonloppu sujui täällä urheilullisissa merkeissä: lauantaisen luistelulenkin jälkeen suunnattiin Laajavuoreen katsomaan, kun toiset hajottivat itseään mäkiluistelukisoissa. Paljon porukkaa oli liikkeellä kylmyydestä huolimatta, ja oli ihan mielenkiintoista nähdä, miten laji toimii. Nähtiin ainakin yksi tosi pelottavannäköinen kaatuminen, siinä itsekin haukkoi henkeään kun toiselta pääsi ilmat pihalle.
Illalla vielä katsottiin mäkihyppyä, ja eilen kävin tyttöjen kanssa Matsissa kannustamassa Suomea, vaan eipä meidän panos riittänyt voittamaan Kanadaa. En ole muuten koskaan penkkiurheillut niin paljon kuin tänä talvena! Jääkiekko on jo pelkästään gradun vuoksi alkanut kiinnostaa enemmän, ja vielä kaikki mäkihyppy-, slalom- yms. kisat ja nämä talviolympialaiset kyllä pitävät huolen siitä, että tv:n ääressä tulee istuttua (vaikken omaa tv:tä omistakaan). 

Itävallassa asuvat hei! Jos teillä on vinkata jotain työnvälitysfirmoja tms. Itävallassa niin kertokaa ihmeessä! Mulla lähti työnhaku nyt ihan täysillä käyntiin. Lähetin tänään ensimmäisen Lebenslaufin ja Motivationsschreibenin, ja vastauksena sain sellaisen semimyönteisen mutta "emme lupaa mitään"-vastauksen. Etsin töitä myös Baden-Württembergistä Saksasta, mutta kätsyintä olisi tietenkin löytää jotain Vorarlbergin alueelta. Kiireinen viikko kyllä edessä! Gerhard lähtee sunnuntaina takaisin, ja viikonloppua vietetään Kouvolassa, ja sitä ennen pitää touhuta vielä kaikenlaista täällä päässä. Kun sitä ei tiedä, onko tänne Jyväskylään enää ensi talvena asiaa :) On muuten ollut tosi mielenkiintoiset pari päivää, noin niinkuin kielellisesti :D pääasiallisesti ollaan puhuttu nyt saksaa, mutta jotkut jutut on niin vaikeita, niin selitän ne sitten englanniksi, mutta pikkuhiljaa alkaa ne englannin sanat unohtumaan, ja niitä sitten korvaan saksalla. Samalla yritän opettaa Gerhardille suomea. Sellainen sanasoppa :)2 kommenttia:

  1. Mulla olisi ollut Wienin alueelle paljonkin vinkkejä, mut Voralbergistä en valitettavasti tiedä mitään! Kokeile Trenkwalderia, mulla oli siel profiili ja se kai toimii ihan ok jos ei oo ylikoulutettu ja puhuu sujuvaa saksaa :D Työnhakusivuista parhaat on karriere.at ja derstandard.at/karriere. Meil ois ollu firmassa avoin paikka Wienissä, eiks sun mies vois muuttaa sinne? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon, tästäkin oli jo hyötyä! Trenkwalderia olinkin jo ehtinyt vähän vilkaista, pitääpä tutustua siihen vähän tarkemmin. Wien kyllä houkuttelis kovasti, ehkä mä saan ylipuhuttua Gerhardin hakemaan siirtoa jossain kohtaa :D

      Poista