maanantai 24. helmikuuta 2014

Uusi kaveri keittiössä

Olen jo pidemmän aikaa haaveillut blenderistä. Suunnilleen kaksi vuotta sitten muuttaessani yksiöön (ja hajottaessani sauvasekoittimeni) aloin harkitsemaan kyseisen värkin hankkimista, mutta kahvinkeitin meni kuitenkin edelle. Nyt viime aikoina olen bongaillut blogeista ihania smoothie-kuvia, ja ajatus omasta blenderistä on alkanut taas kiinnostaa. Ostopäätöstä on hidastanut se, että en enää viitsisi ennen kesää "tuhlata" rahojani mihinkään kotiin liittyvää mahdollisen muuton takia. Sen takia hypinkin innosta, kun Kouvolassa käydessäni juolahti mieleen, että äidillänikin oli joskus smoothie-vaihe, jonka seuraksena hän osti itselleen blenderin. Siellä se oli jo parisen vuotta käyttämättömänä, ja minä pelastin sen hyvään väliaikaiskotiin. 
Tänään piti sitten käydä kaupassa varta vasten ostamassa smoothie-aineksia ja kokeilla saman tien, mitä tällä laitteella saa aikaan. Flunssaisena on muutenkin ehkä kivempi syödä nestemäisiä ruokia, varsinkin kun mulla on tällä hetkellä kurkkukin kipeänä, mutta smoothie voi olla myös tuhti ja ravitseva. Sen vuoksi ajattelin kokeilla kreikkalaista jogurttia! Mietin pitkään, otanko kreikkalaista vai turkkilaista, mutta ihan sattumalta päädyin tähän valintaan. Lisäksi heitin blenderiin pakastemustikoita ja banaania, jolle oikeastaan olen allerginen mutta päätin ottaa riskin ;) 


Valmiin smoothien päälle heitin vielä Nervennahrung-hedelmä-pähkinäsekoitusta. Lopputulos oli ihan ookoo, mutta ehkä vähän turhan banaaninen. Enskerralla pienempi banaani :D Jos teillä on jotain hyviä reseptejä mielessä tai teillä on oma lempparismoothie niin kuulisin - tai näkisin - niitä mielelläni! :)

2 kommenttia: