lauantai 21. kesäkuuta 2014

Fronleichnam

Viikko on taas hujahtanut ihan mieletöntä vauhtia! Asiaan ehkä vaikuttaa sekin, että täällä oli taas pitkä viikonloppu, minkä takia työviikkokin jäi kolmipäiväiseksi. Torstaiaamuna olisin halunnut nukkua pitkään, mutta heräsin jo seitsemän maissa ihmeelliseen kolinaan, joka paljastui askeliksi katolta. Pian makkarin ikkunan eteen ilmestyi kelta-valkoinen lippu - ja pian samankaltaisia lippuja näkyi roikkuvan naapureidenkin katolta. Tämä kuuluu Fronleichnam-päivän perinteisiin (Wikipedian mukaan Pyhän ruumiin juhlapäivä), minkä vuoksi meillä siis ylipäätään oli siunaantunut tämä ylimääräinen vapaapäivä. Olin kyllä viime vuonnakin samaisena päivänä Itävallassa, mutta mitään tällaista en muistanut silloin tapahtuneen. Kuulemma vain hyvällä säällä kukaan jaksaa vaivautua. 

Alakerrassa odotti toinen yllätys, nimittäin ulko-oven eteen oli pystytetty pöydällä seisova Maria-patsas kukkineen ja kynttilöineen. Mä en siis ole sitä uskonnollisinta sorttia, ja vielä vähemmän tiedän mitään katolisesta uskonnosta - kirkossakin, jonne minunkin pitää mennä vähintään jouluna ja pääsiäisenä, olen ihan ulalla kaikista ristinmerkeistä, polvistumisista ja ehtoollisista. Täällä uskonto on kuitenkin vahvasti osa arkea, mutta ennen kaikkea juhlaa, ja tämänkaltaisia perinteitä kunnioitetaan ainakin meidän taloudessa suuresti. Yhdentoista maissa meidän talon ohi sitten marssi Fronleichnam-kulkue, joka pysähtyi kylän hot spottiin eli meidän talon edessä olevaan risteykseen :D Tuntui että koko kirkonkylä oli paikalla! Mulle ei ihan vielä avautunut juhlan syvin idea, mutta mun mielestä kaikki tapahtumat, jotka kokoaa ihmiset yhteen positiivisessa mielessä, on hyviä juttuja.  
Päivä oli aurinkoinen ja lämmin, ja päätettiin sitten lähteä "pienelle kävelylle", eli parin tunnin vaellukselle. En jaksanut laittaa hiking- tai trekking-kenkiä jalkaan, koska reidet oli vielä ihan jumissa edellispäivän salitreenistä, ja nilkannyrjähdysriskin uhallakin lähdin pelkillä lenkkareilla. Ylämäki tuntui niin helpolta, että olisi jaksanut vielä toisen samanlaisen matkan kiivetä! Alaspäin sitten mentiinkin sellaista reittiä, että siinä ei olisi paljoa vaelluskengät auttaneet kun päätä huimasi että huh! Lenkiltä ei tullut otettua tällä kertaa paljoakaan kuvia, koska oli kiire pelätä henkensä puolesta, haha :DEilen käytin sateisen päivän shoppaillen ja viettäen fine dining-illan hyvässä seurassa. Nyt eletään kuitenkin jo lauantaita, vuoden pisintä päivää ja lyhintä yötä! Suomessa juhlitaan juhannusta, ja Facebook onkin täyttynyt kivoista keskikesän fiiliskuvista ja muista aihepiiriin liittyvistä päivityksistä. Alueen Suomi-poppoolla olisi tänään suomalaiset juhannusjuhlat Bodenseen rannalla, mutta mä lähden viettämään omaa, "paikallista" juhannusta. Viime vuoden tunnelmia voi katsella täältä, toivottavasti tänä vuonna on yhtä kivaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti