sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Kuokkavieraissa

Oli tarkoitus kirjoitella jo viikolla vaikka mitä, mutta tulikin taas tällainen melkein viikon tauko. Viikonloppu meni taas mökkeillessä, koska saatiin vieraita Suomesta asti! Nää hullut olivat ajaneet koko matkan autolla Suomesta tänne, ja perjantaina ajoivat koko Itävallan läpi Wienistä Vorarlbergiin. Haluttiin tarjota heille rentouttava viikonloppu raikkaassa vuori-ilmastossa, mikä teki kyllä ihan hyvää meillekin.


Perjantaina ei ehditty oikeastaan muuta kuin ajaa mökille ja nautiskella parit Radlerit ja Klopferit, ja painuttiin sitten nukkumaan keräämään voimia seuraavaa päivää varten. Lauantaina tosiaan käytiin vähän pidemmällä päiväkävelyllä; oli tarkoitus suunnata Hirschseelle, josta viimeksi kirjoitin, mutta sää näytti sen verran epävakaalta, että jäätiin suosiolle vähän alemmas metsiin kuljeskelemaan. Mullekin riitti paljon nähtävää; bongailtiin muun muassa murmeleita! Mullekin aukeni taas ihan uusia kuvakulmia, kun näin meidän vieraiden innostuvan maisemista. Oli kiva heittäytyä turistin rooliin ja näpsiä kuvia kuin kiinalaiset Euroopan-reissuillaan konsanaan. Illalla päästiin itse asiaan eli syömään Kässpätzleä. Mentiin Gasthofin syömään, koska ei jaksettu itse kokata, ja oli muuten hyvä ratkaisu: hotellissa vietettiin häitä alppityyliin (eli pukukoodina Lederhosenit ja Dirndlit), ja päästiin itsekin maistamaan hääkakkua ja sulhasen itse tekemää snapsia. Livebändi soitti apres-ski -musiikkia ja juhlakansa tanssi - tosin välillä tuntui, että meillä kuokkavierailla oli paljon hauskempaa kuin kutsun saaneilla.:D Tietenkin hasselpähkinäsnapseilla voi olla jotakin osuutta asiaan... Häät oli vieläpä jonkun poliitikon tai jonkun sinnepäin, mutta eipä saanut meitä lämmiteltyä äänestäjiksi. Saatiin kuitenkin inspiraatiota suunnitella omia häitä ja niiden toteutusta - ainakin minkälaisia leikkejä EI tulla leikkimään :D Käytiin tsekkaamassa jo kirkkokin, just passelin kokoinen kun ottaa huomioon, että mun vieraslista jää käytännön syistä varmaan aika lyhyeksi. ;D

Mulle uusi juttu oli nähdä kun lehmät viedään lypsylle. Ne käveli ihan kiltisti jonossa navettaan ja navetasta pois, eikä tarvinu paljoa paimennella :D Käveltiin kyllä monta kilometriä eilen, mutta onneksi itse alkaa jo tottumaan alppi-ilmastoon ja korkeuseroihin. Ehkä sillä saliharrastuksellakin on jotain tekemistä sen kanssa, että tänään olis jaksanut heittää vaikka samanlaisen lenkin? ;)

Meillä pitäis käydä useamminkin vieraita, nimittäin käytiin sellaisissa paikoissa ja tehtiin juttuja, joita ei välttämättä paikallisella porukalla tulisi mieleen tehdä - "koska kaikki on jo nähty". Mä tosin oon vielä aloittelija siinä mitä tulee Itävalta- ja vuorijuttuihin, joten mulle riittää nähtävää vielä moneksi vuodeksi eteenpäin! 

2 kommenttia: