lauantai 2. elokuuta 2014

Mökillä

Edellisvuoden tapaan päätettiin pitää perinteinen mökkiviikko heinä-elokuun taitteessa. Suomesta oli tulossa vieraita, ja jopa mun oma rakas veli oli tulossa käymään! Vihdoinkin pääsin näyttämään perheenjäsenelle, millaisissa maisemissa nykyään asustelen. Töistäkin sain pari ekstravapaata tämän kunniaksi. Tiistaina allekirjoitin muuten mun työsopimuksen, jihuu! Syyskuusta alkaen olenkin sitten virallisesti assistentti :)
Ensimmäinen aamu valkeni sateisena, mikä nyt ei ollut edellisten päivien perusteella mikään yllätys. Tämä ja viime kesä ovat olleet yllättävän sateisia, ja kaiholla olen lueskellut Suomen helteistä! Vieraat olivat kuitenkin ihan mielissään päästessään vähän viilentymään. Käytiin pienellä päiväkävelyllä ja täyttävällä Kässpätzle-päivällisellä, minkä jälkeen kokoonnuttiin kaverin mökille istumaan iltaa. Suomipojat opetti tuohisormusten tekoa, ja paikalliset puolestaan opetti perinteistä kansantanssia (Schuaplattla). Päästiin myös kirjoittamaan lähes 50 vuotta vanhaan tupakirjaan, jollaisen aion myös meidän mökille hankkia. Kiva lueskella, minkälaista porukkaa mökillä on menneinä vuosikymmeninä käynyt!
Seuraavana päivänä uhmattiin säätä ja lähdettiin vaeltamaan. Otettiin samalla kyllä pieni riski, ei nimittäin ole kovin turvallista lähteä kiipeilemään liukkaalla kedillä: heinikot oli mutaisia ja kivet irtonaisia, mutta huipulle päästiin, 2068 metrin korkeuteen! Harmitti kyllä vähän, kun huippu oli koko päivän pilvessä, eikä nähty mitään muuta kuin harmaata pilveä, mutta bongattiin silti edelweisseja eli alppitähtiä! Tänä vuonna ne oli huonon sään takia kylläkin aika ruipeloita verrattuna viime vuotiseen, mutta oli niitä silti paljon. Alastulomatkalla poikettiin pienellä lammella (josta mainitsin muuten kesäkuussa), ja vesi oli aika korkealla. Oli muuten kylmää!

Perjantaina sää alkoi yllättäen parantua, ja koska edellispäivän vaelluksessa ei muka ollut tarpeeksi, lähdettiin taas pienelle kävelylle. Huomaa kyllä, että jaloissa alkaa olla jo ihan mukavasti voimaa, kun ei edes ollut paha jumi pohkeissa tai reisissä! Tosin saamallani jalkahieronnalla on voinut olla jotain vaikutusta asiaan ;) Oli kyllä huikea lopetus mökkilomalle, ja oli ihan rentouttavaa päästä puhumaan suomea ihan kunnolla pitkästä aikaa. Jaksaa taas arkea ihan eri tavalla :)

4 kommenttia: