maanantai 29. syyskuuta 2014

Crêpes


Teean keittiössä tapahtuu! Lauantaina pääsin hellan ääreen pitkästä aikaa - pastan keittämistä ei lasketa – kun päätimme tehdä pienen kulinaarisen kokeilun päivän päätteeksi. Me ollaan vähän sellanen pariskunta, että arkena ei hirveästi ehditä panostaa noihin ruokailuihin itse, eli „Mama kocht – äiti kokkaa“-periaatteella mennään. Viikonloppuisin sitten pyritään yleensä syömään vähän hienommin, ja usein käydäänkin syömässä joko italialaista (pitsaa, pastaa tai uutta lemppariani risottoa!), aasialaista tai intialaista. Feldkirchissä on yksi intialainen ravintola, joka on vähän piilossa kaupungin ulkopuolella eikä kovin monet siitä tiedäkään. Paikka on kuitenkin meidän lemppari ja syön siellä aina samaa ruokaa – koska se on vain niin hyvää! Löydettiin tosin toinenkin paikka Feldkirchin keskustasta, jossa tarjotaan samaa herkkua, ja ihan samalla reseptilläkin. On kuitenkin tyhmää mennä ravintolaan ja syödä aina sitä samaa, joten olen päättänyt oppia tekemään kyseistä ruokalajia itse!

I present you: Crêpe Casimir!



Kastikkeeseen tarvitset:


  • kanaa (= kalkkunaa, koska täältä et mistään löydä kanaa) suikaleina
  • punaista currytahnaa (2rkl)
  • inkivääriä 0,5tl
  • kookoskermaa 1,5 dl
  • ruokakermaa 1dl
  • persikkaviipaleita (oman maun mukaan)
  • +kookoshiutaleita




Paista kanat tai kalkkunat pannulla kypsiksi, sitten lisää aineet pannulle ja anna sakeutua. Lisää persikkaviipaleet ja hauduta. Samaan aikaan paista crêpesit eli suomeksi letut (tähän voi soveltaa omia letunpaistotaitojaan).

Aseta lettu lautasella, kastike päälle (vähän nätimmin kuin minä) ja koristele kookoshiutaleilla! Viininä toimi burgenlandilainen Servus - Gold. Sehr gut!


2 kommenttia:

  1. Hei toi näyttääkin mielenkiintoselta! Pitää kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä tosi hyvää! Kulkee siis myös nimellä kookoscurrykastike. :)

      Poista