tiistai 16. syyskuuta 2014

Alanya
Huhuu! Yksi ruskettunut, hyvin levännyt mutta vilustunut lomailija on palannut ruudun ääreen. Parisen viikkoa sitten startattiin Friedrichshafenista Turkin Alanyaan, joka tunnetaan myös pikku-Skandinaviana - ainakin jos mä saisin päättää. Alanya oli mulle tuttu tv:stä, nimittäin siellä kuvattiin Matkaoppaat-sarjaa joskus aikoinaan, ja pitihän sitten totta kai käydä siellä Heikin baarissakin - ja kas, siellähän oli itse Matkaoppaiden Terhi! Oli siellä muuten Dannykin, jonka kanssa vaihdettiin pitkiä katseita, kun mä en ensin tajunnut kuka se oli, hahah...

Alanyaan ei menty oikeastaan turkkilaisen kulttuurin takia vaan siksi, että norjalainen kaveri oli kutsunut meidät isovanhempiensa loma-asunnolle. Tehtiin kyllä hyvin pitkälti perus turistijuttuja ja nautittiin auringosta. Mä en ole ikinä oikeastaan ollut aurinkolomalla, joten pelkäsin kärähtäväni auringossa saman tien. Olin kuitenkin koko kesän "valmistellut" ihoani reissua varten napsimalla beetakarotiinitabuja ja käymällä muutaman kerran solariumissa, enkä loppujen lopuksi palanut ollenkaan! Vähän iho punoitti navan alapuolelta ja nivusista, minne aurinko ei ole koskaan ennen paistanut..;) Lisäksi läträsin ihan kiitettävästi öljyillä ja voiteilla, ja lopputuloksena oli ihan nätti bruna! Minun vinkit Alanyaan:

 • Keskustan ulkopuolelta saa vuokrattua edullisia loma-asuntoja.
 • Kokeile turkkilaista kahvia.
 • Juttele ravintoloiden työntekijöiden kanssa ja kysy vapaa-ajanviettovinkkejä.
 • Älä kysele taksikuskeilta, ne harvemmin tietävät.
 • Monissa ravintoloissa on ilmainen pick up service. Ota käyntikortti kaikilta sitä tarjoavilta (ja kiinnostavan näköisiltä) ravintoloilta.
 • Jos epäilyttää, tsekkaa tripadvisorista parhaat ruokapaikat.
 • Älä mene jeeppi safarille. Ikinä.
 • Käy sen sijaan veneretkellä, varsinkin jos haluat ottaa aurinkoa mutta rannalla loikoilu käy tylsäksi.
 • Älä juo hanavettä. Ihan varmuuden vuoksi. Kuulin, että joillain alueilla ainakin hanavesi tulee merestä.
 • Happy hour = osta juoma, saat toisen ilmaiseksi.Mun on pakko mainostaa Lokanta Su -ravintolaa, jossa käyminen oli varmaan koko loman kohokohta. Tosi viihtyisä paikka, ja henkilökunta oli ystävällistä muttei päällekäyvää, niinkuin useissa muissa alueen ravintoloissa. Mua muutenkin vähän ahdisti tuolla turistialueilla kulkeminen, kun aina joku oli tulossa päälle, milloin halusi meidät syömään tai vesihiihtämään tai halusi myydä kolttujaan. Juteltiin juurikin Lokanta Su:n erään työntekijän kanssa niistä sisäänheittäjistä ja muista, ja asiaan on yritetty saada muutosta ihan lakitasolla mutta kaikki vaan jatkaa sitä. Joissain tapauksissa on kyllä ihan kiva, jos joku paikallinen tarjoaa apuaan, nimittäin yksi ravintoloitsija vei meidät ilmaiseksi kierrokselle Alanyan linnoitukseen, vei meidät moskeijaan ja kertoi alueen historiaa ja muuta. Jujuna oli, että jälkikäteen mentiin hänen ravintolaansa syömään, mikä ei ollut mun mielestä huono asia lainkaan. Yöelämää en jaksanut harrastaa oikeastaan yhtään. Ei ollut ihan minun makuuni ne yökerhot tai muutkaan bilepaikat - parit drinksut pystyi juomaan mutta siihen se saikin jäädä. Taksilla hurjasteltiin vähän turhankin paljon, mutta näin jälkikäteen en oikein tiedä, mihin me kaikki rahat oikein tuhlattiin, vaikken edes tuliaisia ostanut. 

Minusta oli kiva käydä lomalla kaveriporukalla - tai no, osa porukkamme naamoista oli ihan uusia - enkä olisi kyllä tuonne minnekään rakkauslomalle lähtenyt. Turkki kyllä kiinnostaa edelleen, ja mieleen jäi erityisesti minareettien rukouskutsut, joissa oli jotain mystistä ja kaunista, mitä ei oikein pysty selittämään... Istanbul näytti ainakin lentokentältä käsin mielenkiintoiselta paikalta, joten ehkä sinne sitten joskus! 


4 kommenttia:

 1. Ilmeisesti onnistunut reissu ;) Ja ainakin kuvissa näkyy ihan kunnon rusketus! Puhuko ne kaikki turkkilaissedät suomea siellä niinku 90-luvulla? :D

  Aivan ihana toi vika kuva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli joo! Saat kuulla yksityiskohtia myöhemmin ;) ja aika huonosti osasi, tosin yksi taksikuski kertoi asuneensa Kouvolassa aikoinaan ja rakastavansa lohipiirakkaa..:D

   Kiitos!!<3

   Poista
 2. Istanbul on mahtava paikka, kannattaa käydä jos haluaa nähdä sitä "oikeeta" Turkkia. Minäkin rakastan sitä kun minareetit hoilottavat vähän väliä, kuin ikuisuuden laulut. Ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mäkin ajattelin. Pitää siis käydä siellä!

   Poista