tiistai 23. syyskuuta 2014

Itää kohtiTehtiin Wienin reissun yhteydessä päiväretki Budapestiin. Kaupungista tai Unkarista ylipäätään ei ollut minkäänlaisia ennakko-odotuksia, ja ainut kello mikä päässä soi oli muistot Budapest-konvehdeista, joita sai aina joululahjaksi. Rahayksikönkin tarkastin juuri ennen Keletiä, ja tililtä nostettiinkin kymppitonni - forinteissa kuitenkin. Sillä pärjäsi yhden päivän hyvin.

Asukkaita Budapestin alueella on suunnilleen saman verran kuin Wienissäkin, mutta samanlaista tungoksen fiilistä ei tullut Budapestin kaduilla. Ehkä ero syntyy lähinnä turistien määrästä, joita Wienissä tuntui olevan moninkertaisesta enemmän kuin Unkarin puolella. Tosin Budapestissä oli samanlainen sisäänheittokulttuuri turistikaduilla kuin Alanyassakin, mikä sai meidät vain kiertämään kyseiset turistikahvilat ja -kuppilat entistä kauempaa. 
Prameat sekä ränsistyneet rakennukset kohosivat vieri vieressä, uusi ja vanha loi kontrastia ympäri kaupunkia. Metrovaunujen ja -pysäkkien ikää ei edes pystytty arvioimaan! Tässäkin kaupungissa nähtävää riittäisi moneksi päiväksi, mutta jo parissa tunnissa ehtii paljon.

Budapestillä on paljon samaa Wienin kanssa. Siitä huolimatta - tai juuri sen takia - se on näkemisen arvoinen paikka. Mä olen nyt parin viikon sisällä käynyt kahdessa maassa, jonka kielestä en ymmärrä sanaakaan, mutta kummasti sitä englannilla pärjää - ainakin tietyissä asioissa. Junahenkilökunta Unkarin puolella ei tuntunut ymmärtävän edes elekieltä, vai mitä Senna ;) 

2 kommenttia:

  1. Budapest on kyllä juuri tuollainen, uutta ja vanhaa vierekkäin. Mä tykkäsin kovasti Budapestistä, täytyy vielä joskus käydä siellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vaikuttikin tosi mielenkiintoiselta paikalta! Ja mäkin oon kuullut siitä pelkkää hyvää, ehkä sinne joskus toistenkin kerran eksyy. :)

      Poista