torstai 20. marraskuuta 2014

Joulukortteja ja kuulumisia


Moikka! Nyt olisi niin paljon asiaa, etten tiedä saanko kirjoitettua kaikkea kerralla. Lähdetään nyt kuitenkin siitä, että eilen tuli täyteen puoli vuotta Itävallassa eloa! Ei uskoisi, sen verran nopeasti on nimittäin aika mennyt. Vaikka onhan tässä ehtinyt tapahtua jo vaikka mitä, on reissattu niin lähellä kuin kaukanakin ja rakennettu taloja - mistä en ole hirveästi kirjoitellut kun en ole pitänyt kameraa mukana työmailla - ja pistetty samalla omaa pesää kodikkaampaan kuntoon. Oma näkemykseni integroitumisprosessista on ihan hyvä, sillä mulle on viimein alkamassa muodostua pieni kaveripiiri, joka tosin koostuu muista expateista. Lisäksi olen alkanut ujuttautua Suomi-piireihinkin täällä, mutta siitä lisää myöhemmin. Kielen kanssa on tullut edistystä sen verran, että murretta ymmärrän jo melkoisen hyvin, riippuen kuitenkin puhujien kotipaikasta - tosin Montafonin murteella puhuttuja tv-ohjelmiakin tekstitetään, joten voin hyvällä omallatunnolla olla ymmärtämättä niiden mongerrusta! ;)

Nyt eletään siis jo marraskuuta, voi jestas. Tää vuosi on ollut ohjelmaa täynnä, minkä vuoksi aika tuntuu kuluneen ekstra-nopeasti. Parasta tässä on kuitenkin se, että joulu on tulossa! Tänä vuonna päätin, että aion ottaa mun lapsuudenperinteet takaisin käyttöön ja askarrella joulukortteja. Ala-asteella aloin väsäämään kortteja yleensä jo lokakuussa, ja jokainen koulukaveri sai oman korttinsa. Sittemmin en ole pahemmin joulukortteja lähetellyt, mutta nyt tekee mieli herättää sisäinen askartelija henkiin :) Lähettääkö kukaan nykyään enää joulukortteja?
Joulukuuta odotan muutenkin kuin joulun takia. Nimittäin, ensinnäkin, päätin että gradu saa pikkuhiljaa luvan alkaa valmistua, ja asetinkin itselleni aikarajan 5.12, jolloin teksti lähtee esitarkastukseen. Siis kahden viikon päästä! Apua! Jos pysyn tässä lupaamassani aikataulussa, lähden viikonloppureissulle Konstanziin, eli mun rakkauskaupunki nro kakkoseen, jossa siis olin aikoinani vaihdossa. Konstanzin joulumarkkinoita en todellakaan halua jättää välistä, enkä halua maksaa Sveitsin puolella sijaitsevan hotellin peruutusmaksua, joten sitä suuremmalla syyllä mun pitäisi olla nyt kirjottamassa gradua eikä tässä lätisemässä ;) No joo, vielä sen verran että sain vihdoin ostettua lennot pohjoiseen! Ensimmäinen viikonloppu tulee chillailtua Tallinnassa, josta sitten matka jatkuu laivalla Suomeen. Mama I'm coming home! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti