sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Sykemittari


Hankin tosiaan jokunen viikko sitten sykemittarin. Asiaa sen enempää pohtimatta valitsin – tietenkin – polarin FT4:n,  ja pinkkinä versiona totta kai! Vanhan ajan tyyliin ostin mittarin urheiluliikkeestä paikan päältä: tällä kertaa tuli ehkä halvemmaksi näin, kun ei tarvinut maksaa postikuluja.

Sykemittari on tosi yksinkertainen ja helppokäyttöinen. Tiedostoista näkee harjoituskerrat, pituudet, sykkeet sekä kulutetut kalorit. Tuohon kalorimittariin en luota ihan sokeasti, sillä mistäs tiedät mikä siitä on peruskulutusta ja mikä urheilusuorituksen kuormituksesta johtuvaa. Vai ajattelenko liian monimutkaisesti? No, pointtina mulla on siis lähinnä sykkeiden ja harjoittelujen pituuksien seuraaminen, ja siihen tämä vimpain sopii mainiosti. Ja silloin, kun ei ole kyse sporttaamisesta, sykemittari toimii loistavana rannekellona. Ranneke on mukava ja joustava, eikä kilise ja kolise pintoja vasten. Kivaa vaihtelua vastaostetulle asustekellolleni. ;)


Sykemittari taitaa olla nykypäivänä ihan peruskalustoa aktiiviliikkujille. Minulle sen ostaminen ei ollut mikään itsestäänselvyys, mutta ajattelin siitä olevan hyötyä - niin motivaation lisäämiseen kuin urheilusuoritusten seuraamiseen. Kuten sanoin, ensisijaisesti olen kiinnostunut harjoitussykkeistäni, mutta pakko myöntää, kyllä se kalorikulutuskin kiinnostaa. Tämänhetkisessä elämäntyylissäni on pientä viilailtavaa, missä tarkat lukemat auttavat löytämään sopivan suhteen urheilun, levon ja energiansaannin välillä. Keittiön varustukseen hankin lisäystä keittiövaa'an muodossa, jolla tulen tulevina viikkoina mittailemaan syömisiäni entistä tarkemmin. 

Onko kukaan muu aloittelemassa kesäkuntoon-projektia? Vai onko tämä jo aikansa elänyt juttu? 

Salilla käyminen on taas jäänyt hiukan taka-alalle, sillä arkisin töiden jälkeen väsyttää kun kuuden maissa viimein pääsee kotikylälle, ja vapaapäivinä säät ovat olleet niin upeita, että lenkkipolut ovat houkutelleet punttista enemmän. Talvi ei meinaa tulla sitten millään tänne! Tosin ei nämä leudommat kelit haittaa yhtään, tuleepahan ulkoiltua enemmän :) 

Kivaa sunnuntaita kaikille ja tsemppiä tulevaan viikkoon! 


2 kommenttia:

 1. Koetko että sykemittari motivoisi sua liikkumaan enemmän? Onko sitä vyötä pakko pitää (se on niin epämukava :D) Oon vähä uuno näissä asioissa, mutta myös siis oon tuon vekottimen ostamista miettinyt. Askelmittari voisi olla toinen motivoija. Kun toimistotyössä tulee istuttua takamuksellaan ihan liikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pallottelin aktiivisuusrannekkeen ja sykemittarin välillä ja päädyin tähän, koska - no, se on sykemittari :D ja motivoi juu,kun näkee esim kuinka paljon viikossa on liikkunut (siis ajassa). Ja tosiaan sitä hihnaa pidetään koko suorituksen ajan, eli siinä mielessä askelmittari on"vaivattomampi" :)

   Mä pyrin ravaamaan toimiston ja vessan väliä vähintään kerran tunnissa, just sen takia ettei tulis vaan istuttua. Pitäis pyytää sellainen säädettävä pöytä että vois tehdä töitä välillä seisaaltaan :D

   Poista