tiistai 4. marraskuuta 2014

Marraskuu

Tähän mennessä Itävalta on näyttänyt vain parhaat puolensa vuoden synkimpinä kuukausina. Junamatkan aikana palatessa töistä kotiin pimeä laskeutuu kuin taikaiskusta, mutta kiitos talviaikaan siirtymisen, aamuisin ennen seitsemää on mahdollista nähdä pieni kaistale nousevan auringon värjäämää taivaanrantaa! Suomessa en koskaan muista kellojen siirron vaikuttaneen elämääni oikeastaan millään tavalla, mutta nyt sen vaikutuksen huomaa selkeästi, ja pelkästään positiivisessa mielessä. Tosin pirteyteen voi myös vaikuttaa parantunut unenlaatu. Syntymästä asti nukuin teini-ikäiseksi jonkun kanssa samassa huoneessa, ensimmäiset neljä vuotta äidin, sitten kuutisen vuotta isoveljen, sitten taas hetken äidin kanssa samassa huoneessa. Muistan, kun uni- ja etenkin nukahtamisvaikeudet alkoivat juurikin teini-iässä, mutta alkoivat taas helpottua, kun kuvioihin tuli poikaystäviä ja yökyläilyjä. Nytpä ei ole tarvinut enää nukahtamisongelmista kärsiä, mutta heräämisen kanssa on toisinaan ongelmia... 

© Muija Malimaa
Marraskuu itsessään ei normaalisti aiheuta minussa minkäänlaisia tuntemuksia: turha kuukausi, jolloin ei yleensä tapahdu yhtään mitään. Nyt kuitenkin odotan innolla yhtä sun toista asiaa ja tapahtumaa! Hävettää myöntää, mutta mä haluaisin jo pistää talon täyteen joulukoristeita ja aloittaa pipareiden leipomisen. Tosin eipä sitä tarvitsekaan odottaa luultavasti hirveän pitkään: täällä (ainakin meillä) on tapana aloittaa joulukeksien teko jo varhaisessa vaiheessa, ja luultavasti tänäkin vuonna, sillä keksilajeja saattaa helpostikin olla 15 erilaista. Viime vuonna taisi olla tarjolla anopin joulupöydässä 17 erilaista keksisorttia - miettikää, mikä työ sörkkiä hasselpähkinöitä yksitellen ja dipata hevosenkenkäkeksejä suklaakastikkeeseen ja ripotella sokeria miljoonaan eri tapaan! Onneksi mä tykkään sellaisesta pienestä piiperryksestä, varsinkin kun se liittyy ruokaan.

Eli täällä yksi vannoutunut joulufani! Olen kaksi kertaa aiemmin ollut täällä joulun alla, ja vähän on jo hajua, millaista tulee olemaan, mutta tänä vuonna koen kaikki traditiot alusta loppuun. Sitä odotellessa keskityn marraskuuhun, jonka aikana:
  
  • ostan lennot Suomeen 
  • vedän tänä vuonna viimeistä kertaa Dirndlin päälle
  • aloitan joululahjojen hankkimisen
  • leivon ja rakennan piparkakkutalon
  • alkaa joulumarkkinat <3
  • aion maistaa kastanjoita ensimmäistä kertaa
  • aion juoda vuoden ekat Glühmostit
  • aion tehdä joulukortteja 


Mitäs te tykkäätte marraskuussa? Onko jotain kivaa tiedossa?  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti