keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Fröhlichi Wiinachta!

Pieni joulutervehdys Alpeilta! Viime päivät ovat olleet kiireisiä, on juostu joulujuhlissa ja joulumarkkinoilla ja viimehetken ostoksilla. Ihan käsittämätöntä, miten aika on mennyt: vaikka tiesi, että on jo joulukuu, ei sitä loppujen lopuksi kuitenkaan jotenkin sisäistänyt. Joulu on täällä! 

Tämä on toinen jouluni Itävallassa, ensimmäinen joulu ulkosuomalaisena, tosin. Halusin välttämättä viettää joulun täällä, sillä tykkään paikallisista perinteistä, joista pidetään kiinni edelleen. Halusin kuitenkin tuoda vähän suomalaisia perinteitä tänne, ja niinpä tehtiin eilen piparitaikina ja rakennettiin piparkakkutaloja! Mulla on vielä vähän harjoittelemistä kasaamisessa ja koristelussa, mutta ekaksi piparkakkutaloksi tuli ihan söpö. Tänään herättiin sitten aikaiseen, ja aamu on mennyt tähän mennessä joululahjoja paketoidessa (ei suinkaan viime tippaan jäänyt..!) Lounaaksi saan riisipuuroa, se on mulle se oikea jouluruoka jota ilman en pärjää! Ohjelmaan kuuluu tänään vielä siivousta, joulukuusen koristelua, joululaulujen laulamista sekä tietenkin lahjojen jakaminen! Paras hetki kyllä kun näkee toisen saaneen mieluisan lahjan. 

Haluan toivottaa kaikille lukijoille ihanaa, rauhallista ja rentouttavaa joulua! :)2 kommenttia:

  1. Hyvää joulua Suomesta! Mä en oo ikinä ollut joulua Itävallassa, vaikka tää on jo mun neljäs joulu ulkosuomalaisena. Ehkä ens vuonna sitten? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvää joulua myös sinne! :) No sen ymmärtää, itsekin varmaan viettäisin joulua nyt Suomessa jos olisin yhtä kauan asunut täällä kuin sä. Ensi vuonna mäkin olen joko Suomessa joulun tai sitten lennätän äidin tänne ;)

      Poista