keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Unelmista totta

Mulla oli jotenkin tosi suuret odotukset tältä vapulta: en ole opiskeluaikanani ollut kuin kaksi vappua Jyväskylässä tai Suomessa ylipäätään, ja kaiken kaikkiaan tämä on viimeinen kerta, kun voisin hyvällä omallatunnolla käyttää haalareita. Sää on kuitenkin sen verran ankea, ettei huvita liittyä haalarikansaan, enkä löytänyt edes siedettävän näköisiä munkkeja mistään. Simasta en ole koskaan pitänyt, ja tippaleivät ovat kauheinta, mitä tiedän. Nyt kun miettii, en ole koskaan tainnut olla oikein vappuihmisiä. :D



Ainakin iltapäivä menee tässä koneella näpytellessä. Mulla on litteroitavana yksi tunnin haastattelu, joka on saatava valmiiksi tämän viikon loppuun mennessä. Omaa ääntä on ihan hirveää kuunnella nauhalta, varsinkin kun soittaa nauhaa hidastettuna... Muutoin olisi tietenkin tuo gradu odottamassa: oon tainnut pitää kohta kolme viikkoa taukoa siitäkin. 




Mutta valmiiksi nekin on saatava! Mua motivoi hurjasti nämä parin viikon takaiset kuvat iltalenkiltä. Tätä varten mä oikeastaan oonkin jaksanut opiskella nää kaikki vuodet: ylipäätään päädyin Jyväskylään opiskelemaan saksaa sen takia, kun tasan yhdeksän vuotta sitten vapun aikoihin olin ensimmäistä kertaa käymässä Saksassa opintoretkellä meidän yläasteen saksanopiskelijoiden kanssa. Näin ensimmäistä kertaa alpit ja rakastuin. Päätin, että joku päivän lähden Saksaan opiskelemaan. Muistan jo katselleeni asuntojakin Münchenistä. No, sitten tuli se ensimmäinen ja toinenkin poikaystävä, eikä erossaolo innostanut. Piti jäädä Suomeen, mutta päätin lähteä opiskelemaan saksan kieltä, jotta pääsisin vaihtoon. Vaihdossa käydessäni päätin, että joku päivä pitää päästä vielä ulkomaille töihin. Sitten tuli kuvioihin mukaan Gerhard, ja päätös vain vahvistui. Viime kesänä sitten päädyin Sveitsiin ja Itävaltaan, minkä jälkeen ei ollut yhtään epäselvää, mikä olisi seuraava askel. 




Tarinan opetus on: pidä unelmistasi kiinni ja tee töitä niiden eteen!  


2 kommenttia:

  1. Ei hitsi noita kuvia, miten ihanan näköstä taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä onkin niin ihanaa! Tosi vaikee kyllä saada näytettyä parissa kuvassa millaista siellä oikeasti on :)

      Poista