lauantai 3. toukokuuta 2014

Viimeiset päivät

Viimeinen viikko jyväskyläläisenä pyörähti käyntiin. Viime päivinä olen yrittänyt päästä eroon mun tavaroista, ja joitakin juttuja olenkin jo saanut myydyksi. Jotenkin vapautuneempi fiilis sitä mukaa, kun tavaramäärä vähenee. Miten sitä onkin saanut haalittua tällaisen omaisuuden - millä rahalla, kun koko opiskelun ajan on tuntunut, että raha on ollut tiukilla? No, nyt kuitenkin pitää myydä ihan polkuhintaan nämä tavarat, mitkä eivät lähde mukaan tai mahdu porukoiden varastoon Kouvolaan. Kaikkein raskainta on ollut luopua mun baaripöydästä ja jakkaroista, joiden hankinta oli pitkän odotuksen takana: ex-poikaystävä ei sellaisia yhteiseen asuntoon halunnut, enkä solukämppäänkään olisi saanut sellaista mahdutettua. Eikä sovi muuten uuden kodin sisustukseen, joten kiertoon lähtee. Nyyh! Vikat päivät täällä saan syödä lounaani sitten sängyssä. 
Sain jo muuten ekan kirjeen uuteen kotiin! Tuli mieleen, kylläkin vähän jäljessä, että pitäisiköhän pistää nimi postilaatikkoon, koska ainakaan Saksassa esim. pankin postit ei tule perille, jos ei ole nimeä postilaatikossa. No, nyt oli joka tapauksessa ÖBB muistanut mua. Mullakin on nyt vuosikortti Vorarlbergin alueella junilla ja busseilla. Korttiin tuli kuitenkin ihan hullun ruma kuva, kun en tajunnut, että se otetaan sellaisella webcamilla paikan päällä, ja mulla oli hiukset miten sattuu. Ehkä mä nyt vuoden kestän katella sitä, ei mun Halbtax-korttikaan ollut yhtään sen kauniimpi.:D


Koko ajan tulee mieleen muutenkin uusia juttuja, mitä pitää muistaa hoitaa. Tänään hain opintotukea kesäksi, ja seuraavaksi sitten olisi vasta paikan päällä tiedossa rekisteröityminen asukkaaksi, minkä jälkeen saan avata pankkitilin. Mietin sen avaamista jo viime vuonna, mutta hoidettiin sitten niin, että esim. mun palkat meni Gerhardin tilille ja vuokrat maksettiin sieltä, mutta jotenkin se sitten vaan jäi. Lisäksi mun pitää ottaa se joku punkkirokotus tänä vuonna. Tänä vuonna niitä on niin paljon leudon talven takia, ja kun muutenkin tuun tekemään peltotöitä ja vaeltelemaan niityillä, missä niitä punkkeja kuulemma sitten kuhisee, niin pakko vähän varautua. Jo viime vuonna olin ihan hysteerinen aina, kun mentiin jossain heinikoissa, kun olin nimittäin joskus kuullut juttua, että just niitä borrelioosipunkkeja on nimenomaan Itävallassa. Oon ollut niin onnekas, että elämässäni olen nähnyt tasan kerran punkin serkun koiran otsassa, mutta jo siitä jäi sellaiset traumat, että toivon, etten enää ikinä joudu sellaisia näkemään. Hyi.
   
Musta tuntuu, että oon tulossa vähän kipeäksi. Eikä kyllä ihme; aiemmin päivällä alkoi sataa räntää! Lähdin sitten toppatakin ja talvikenkien turvin vuokraamaan leffaa, eikä mun leffavalintakaan ollut mikään kaikista kesäisin. :D 

9 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, häsläsin jotain ja koko kommentti hävisi o__O Piti sanomani, että hophop sen rokotteen kanssa, yleensä kannattaa aloittaa jo talvella, että ehtii saada vähintään ne kaksi ekaa piikkiä ja jotain tehoa ehtii tulla ennen punkkien joukkoon syöksymistä!

   Poista
  2. Joo mun piti jo nyt tuossa huhtikuussa se eka rokote ottaa, mutta en saanu lääkäriaikaa siihen pääsiäiseks niin se sitten jäi :( Juhannuksena on sitten eka vaellus varmaan, niin jos siihen mennessä ois saanu jo jotain suojaa niin oisin tyytyväinen!

   Poista
  3. Mä sain YTHS:ltä käytännössä suoraan käteen sen reseptin ihan vaan tiskiltä, enkä tarvinnut lääkäriaikaa, ja rokotettavaksi terkalle pääsee myös oikeastaan ilman ajanvarausta, jos viitsii vartin odottaa.

   Mihin päin ootte menossa vaeltamaan, ja kuinka pitkä reissu? :) Me ehdittiin viime vuonna vaan päiväretkille, mutta tänä kesänä olis tarkotus vaeltaa oikein pidempi retki. Muru haluaisi Lappiin x) Raukka vaan on ihan yliherkkä hyttysenpistoille, joten mä yritän vielä mainostaa jotain muuta mestaa.

   Poista
  4. Mua harmittaa, että tuli tääkin niin myöhään puheeks, kun olisinhan mä voinut asian tietty YTHS:llä hoitaa. Kaikki pitää vaikeimman kautta hoitaa...:D

   Mennään siihen meidän takana oleville vuorille vaan :D Juhannusviikonloppuna olisi siis tarkoitus parin päivän vaellus tehdä sinne ja sytyttää kokko, viime vuonna tehtiin sama reissu mutta oltiin vain yksi yö. Meilläkin on tiedossa joskus vaellusreissu Lappiin. Joskus...;)

   Poista
 2. Mulla on onneks kaikki kolme rokotetta jo otettuna eli täysi suoja, huh! Tosin sehän ei suojaa borrelioosia vaan puutiaisaivokuumetta vastaan, borreliosiin ei oo valitettavasti olemassa rokotetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että joku on osannut varautua! :) No niin, mä oon taas tosi perillä kaikesta... :D

   Poista
  2. Mutta borrelioosia onneks voi sitten hoitaa antibiooteilla, puutiaisaivokuumeeseen ei oo lääkettä niin sikspä se rokote on tärkeä :)

   Poista
  3. Totta! :) Aina hyvä pelata varman päälle noiden kanssa.

   Poista