tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kotiutumista

Kuukausi on kulunut muutosta, ja arki on alkanut rullaamaan toivotulla tavalla. Harjoittelussa olen päässyt hyvin käyntiin, ja alan jo tottua uusiin kuvioihin kotonakin "uuden" perheeni kanssa. Oon käynyt myös moikkaamassa alueen kumpaakin kotilääkäriä (ekalla kävin punkkirokotteen takia, toisen luona kävin hakemassa konsultointia mun heinänuhaan joka siis jatkuu edelleen), hankkinut pankkitilin (en tiedä miten Suomessa on mutta täällä maksaa ihan hirveästi kaikki mitä ikinä teetkin sun pankkitilillä tai pankkikortilla!) ja puhelinliittymän - sekä tietenkin rekisteröitynyt asukkaaksi.


Eli ihan hyvällä mallilla ollaan! Kavereita en vielä ole pahemmin löytänyt perheen ulkopuolelta, mitä nyt kirjoitellut parin osa-aikamamun kanssa, että voisi käydä drinkeillä joskus, mutta vielä mitään konkreettista en ole saanut aikaiseksi. Mä asun sen verran pusikossa (mun toinen esimies oikeasti nauroi päin naamaa kun kuuli missä asun), ettei täällä ole oikein mahdollisuuksia tavata ketään, tosin kuntosalilla käy aina tutut naamat, ja sieltä saa aika helposti uusia tuttavuuksia kun vaan jaksaa liikesarjojen välissä vähän panostaa sosiaaliseen kanssakäymiseen. Töiden ja työmatkan takia pitäisi aina suunnitella melkein viikkoja etukäteen milloin tekee mitäkin, että ehtii käydä kaupassa tai muuta - meidän kylässä kun ei tosiaan Sparia kummempaa kauppaa ole. Toisaalta rahaa säästyy, kun ei ole aikaa käydä heräteostoksilla! ;)

Suomi ja Pohjoismaat ovat kuitenkin vahvasti mun arjessa läsnä täälläkin. Keittiöstä löytyy puuroa, näkkäriä ja Nordqvistin teetä, makuuhuonesta puolestaan Marimekon lakanat ja kaulassa killuu Kalevala-korut, ja viime viikonlopun vieraat täydensivät mun herkkuvarastoja suklaalla ja salmiakilla (ja lonkerolla...). Kaiken lisäksi töissä pääsen juttelemaan suomea osa-aikaisena työskentelevät suomalaisen kanssa parina päivänä viikossa. Niin, ja ensi kuussa täällä on pienet festivaalit, joissa HIM on pääesiintyjänä, ja sinne on tietenkin päästävä :D



Paikallisille tavoille pitää vielä opetella: esim. pahimpina allergiaoireilupäivinä yritin pidätellä aivastusta aina viimeiseen asti, sillä joka kerta kun aivastin, jokainen meidän toimistossa tai ihan kuka vain sattui olemaan paikalla huuteli mulle Gesundheittiä. Mahlzeittiä toivotellaan aina klo 11.30-13.00 välillä, oli joku sitten menossa syömään, syömässä, tulossa lounaalta tai muuten vain törmätään. Mulle tällaiset kuuluu nimenomaan itävaltalaiseen/saksalaiseen kulttuuriin, ja ne eivät vielä tule niin luonnollisesti ja automaattisesti tai oikeaan aikaan. Pitää kuitenkin myöntää, että mulla on sellainen fiilis, että alan vihdoinkin hahmottamaan murretta vähän paremmin: tässä kohtaa tuntuu jo ihan luonnolliselta, että esim. vielleicht äännetään "villicht", ja Haus onkin "Hus". Nyt näin niinkuin esimerkkinä. Olen aina ollut surkea kuullunymmärtämisessä, ja saksan älläkin jäi anno dazumal siitä kiinni, mutta kyllä kehityksen huomaa näin lyhyelläkin aikavälillä.

Mutta tosiaan. En ehtinyt edes kuukautta asua täällä, kun varattiin lennot Suomeen. Lennot piti tosiaan varata lyhyellä varoitusajalla, ja hinnat oli pilvissä, vaikka käytiin läpi kaikki tietämämme luotettavat sivustot. Jos jollakulla ois joku tosi hyvä sivusto tiedossa (kayakin ja ebookersin (.fi/.at/.de) lisäksi), olisin todella kiitollinen!

Tällaista tänne tällä kertaa, eli ihan normi arkea se elämä on täälläkin :)

12 kommenttia:

  1. Musta tuntuu, et meillä on toimistolla kaikki allergianuhasia ja sen takia tota Gesundheittia kuuluu noin viiden minuutin välein :D

    Mä katon lentohintoja aina vertaa.fi:n kautta, tosin Suomen lennot maksaa ainakin Wienistä aina ihan sikana. Huomenna suunnataankin Danielin kanssa sinne kylmyyteen, vähän erilaista juhannussäätä olisin toivonut kuin toi +10 ja räntää. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, sitä on kai sitten liikkeellä! :D Pitää kyllä keksiä jotain, miten vältän tämän saman piinan ensivuonna..:D

      Mä oon aina luullu että Wienistä on halvempi lentää, tosin olen vain kerran elämässäni sieltä lentänyt Suomeen! Ja mitä mä nyt katselin Facebookista säätiedotuksia - ;) - niin alkaa näyttää jo paremmalta, toivottavasti teilläkin käy tuuri :) Kiitos vinkistä!

      Poista
  2. Etsin itse lentoja myös halvatlennot.fi kautta. Kiva lukea sun juttuja Itävallasta, kun itsellä on ihan hirveä hinku ulkomaille!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Ensi kerralla pitää sielläkin vertailla, jos löytyisi edes himpun verran halvempia lentoja lyhyellä varoitusajalla. :) Ja kiva kuulla että saat vähän lievitystä kaukokaipuuseen täältä! :)

      Poista
  3. Well I found your blog and saw the font, I thought what kind of language is that ?? ;-) Thank good for Google translater, so I understand a bit what you´re writing. First: The Pasta looks very yummy^^

    To go to concerts is always a good idea to meet people, when you feels alone. and don´t forget online shopping, if you want to spend out money;-)

    Keep in touch

    Anni

    Fashion Hamburg Blog
    Fashion Hamburg Facebook

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nice that you found your way here! This is Finnish what I'm writing, crazy language, isn't it? ;) And btw, that pasta (with avocado and limetti) is my favorite, you should try it out once!

      And haha, I just found some awesome dresses in Zalando-website, so no worries about spending out some money anymore! ;)

      Poista
  4. Haha, Yeah Zalando is always a good (and most expensive) idea ;-)

    VastaaPoista
  5. Täällä kans yksi uusi lukija! Kiitos Erasmus-vuoden olen itse yhä edelleen kaukosuhteessa saksalaisen kanssa ja tässä vielä odotellessa sitä samaan maahan muuttamista on tosi kiva lukea toisten jo toteutuneista muuttosuunnitelmista. :)

    Saksassa opin muuten käyttämään sellaista sivustoa kuin swoodoo.com lentojen etsimiseen. En ole noita suomalaisia sivustoja oikein käyttänyt, niin en osaa kovin hyvin verrata, et onko toi nyt huonompi/parempi. Mut siinä yksi vaihtoehto kuitenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että oot löytänyt tänne! Toivottavasti teilläkin tilanne alkaa selkiytyä ja pääsette samaan maahan asumaan. :) Odottelu on ihan hirveetä..;)

      Kiitos vinkistä! Täytyy pistää muistiin. Me varattiin just lentoja Turkkiin ja etsittiin niitä joltain norjalaiselta sivustolta (www.finn.no/reise), ja löytyi jopa halvemmalla kuin mitä olin muilta sivuilta löytänyt. Kaikenlaisia sivujahan noita on, ja aika luotettavia ne ilmeisesti on vaikkei näkyvyyttä olekaan paljoa !

      Poista
    2. No sanoppa muuta. Vielä jonkin aikaa me tässä joudutaan kyllä odottelemaan, mut suunniteltu ollaan kovasti ja hyvin suunniteltuhan on jo puoliksi tehty, eikö? :D

      Okei, pitääpä itsekin tsekata toi sivu joskus. Mä oon kans hirveän skeptinen kaikkien noiden matkatoimistojen/hakukoneiden kanssa, vaikka onhan noista suurin osa varmaan ihan ok, ja varsinkin jos vielä luottokortilla maksaa, niin taitaa siinäkin olla jotkut korttiyhtiön ostosuojat, jos jäiskin liput saamatta. Tosin päivää ennen lentoa harmittais varmaan enemmän missatut lennot kuin ne höynäytetyt pari hunttia!

      Poista
    3. Totta! ;D

      Kyllä niistä varmaan kuulutettaisiin medioissa jos joku sivu ei ole luotettava, ja mä luulen että useammin käy niin että lentojen varaaja itse on tehnyt jonkun mokan jos jotain käy! :D

      Poista