perjantai 24. huhtikuuta 2015

Päivä Bodenseellä


Lähdin eilen Saksan puolelle päiväksi ihailemaan upeaa säätä. Olin edellisenä päivänä polttanut käsivarteni aika pahasti auringossa, ja oli pakko pukea vähän peittävämpää päälle, mutta sisätiloissa en missään nimessä halunnut koko päivää viettää. Siispä lähdin Lindauhun järven rannalle viilentymään!

Lindau on ehdottomasti kesäkaupunki. Tietenkin sataman joulumarkkinat ovat myös näkemisen arvoiset, mutta kesällä saari on täynnä elämää aamusta iltaan. Ihmiset söivät jäätelöä, istuivat terasseilla, ulkoiluttivat koiriaan, lähtivät risteilyille. Minunkin teki mieli hypätä yhteen paattiin mukaan, mutta en ollut varannut tarpeeksi rahaa mukaan. Mutta jonain toisena päivänä sitten!
Kuljeskelin kaduilla ja fiilistelin muistoja. Olin käynyt saarella ensimmäisen kerran neljä vuotta sitten (miettikää, neljä vuotta!), mutta olin silloin aiemmin samana päivänä nähnyt Neuschwansteinin prinsessalinnan, joten päivän wow-mittari oli jo täynnä. Mutta pakko sanoa, että heti kyllä huomaa, että ollaan Saksan puolella, vaikka Itävallan rajalla on vain parin minuutin matka: ihailen Saksassa varsinkin heidän parvekekulttuuriaan. Joko parvekkeet ovat pelkistetyn tyylikkäitä metallikaiteineen, tai sitten niitä koristaa joko pienet tai suuret kasviköynnökset tai muut istutukset. Täällä kyllä osataan nauttia auringosta!

Olin jo lähdössä kotiin, kun törmäsin rautatieaseman ovella kaveriini. Mieletön sattuma, ei oltu nähty pitkään aikaan, joten päätin jäädä vielä hetkeksi ja lähteä samalla junalla myöhemmin kotiin päin. Kaikin puolin leppoisa kevätpäivä, ja vähän vaihtelua vuorimaisemien töllöttämiseen. ;)

9 kommenttia:

 1. Onpa kauniin näköistä! Ja sääkin näyttää ihanan kesäiseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäistä täällä onkin! Rantakaupungit on aina nättejä :)

   Poista
 2. Voi, miten kaunista! Ja kiitos tästä vinkistä, taidetaan viettää reisullamme aikaa myös Bodenseen ympäristössä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin suosittelen! Lindau on kiva paikka kaikin puolin, ja sinne ei ole paljoa matkaakaan. Jos lähdette miniristeilylle niin ottakaa minut mukaan ;)

   Poista
 3. Ihana tunnelma kuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Livenäkin aika leppoisa tunnelma. Ihanan kesäinen päivä :)

   Poista
 4. Saksa on kyllä kiva maa. Itse kirjoittelen tällä hetkellä Heidelbergista käsin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Tykkään kyllä kovasti Etelä-Saksasta varsinkin :) Heidelbergissä en tosin ole läpikulkumatkaa lukuunottamatta käynyt...vielä :)

   Poista
 5. Aijaa, no suosittelen kyllä lämpimästä Heidelbergia! :) Aivan mahtava ja kaunis kaupunki :)

  VastaaPoista