torstai 2. huhtikuuta 2015

Schaffa schaffa - missä unelmaduuni?

Valitettavasti ette osuneet valintahaarukkaan tällä kertaa.
Kyseinen paikka on jo täytetty.
Meillä ei valitettavasti ole tarjota teille sopivaa paikkaa.
Päädyimme muihin hakijoihin.
Valitettavasti emme voi ottaa teitä huomioon paikkaa täytettäessä.
Käännyimme muiden kandidaattien puoleen.
Palaan asiaan muutaman päivän kuluessa.
Olette hakenut tätä paikkaa jo muutama kuukausi takaperin, joten teidän ei ole järkevää hakea sitä enää uudelleen.

Kuulostaako tutulta? Ehkä ei tuo viimeisin sitaatti, hain nimittäin kettuillakseni avointa paikkaa, jonka tiesin edelleen neljä kuukautta myöhemmin olevan auki, mutta muut lausahdukset saattavat muistuttaa monien muidenkin työnhakuprosessien aikana saamia sähköposteja. Vaikka kieltäviä vastauksia tuleekin paljon, on se suhteutettava siihen, kuinka montaa paikaa ylipäätään on tullut haettua. Hakemuksia on lähtenyt vähän sinne sun tänne, joistain paikoista tiedän, että tulisin kyllästymään siellä kuukaudessa, osasta paikoista tiedän, että saattaisi olla turhan isot saappaat vastassa. Jotkut paikat taas tuntuvat unelmilta, ja niistä kuuluvaa vastausta odotetaankin hengitystä pidättäen - ja kieltävän vastauksen tullessa harmittaa. Työkkäriinkin on jotenkin outoa mennä. Kävin taannoin pakollisessa ryhmätapaamisessa, ja näin siellä sellaisia tapauksia ja kohtaloita, että alkoi kurkkua kuristaa ja hiukan ahdistaakin. Mietin, että pohtiikohan kukaan, miksi minä olen siellä - pohdin sitä nimittäin itsekin. 

Työn hakeminen on todella vaikeaa, jos ei tiedä mitä haluaa. Tälle on todisteena edellinen työpaikkani sekä tulevalle elokuulle löytämäni kesätyöpesti. Olen koko alkuvuoden miettinyt, että olisipa siistiä tehdä jotain ihan muuta, kokeilla jotain erilaista, tai jossain muualla. Vaikkapa vuorilla! Perus toimistotyö ei houkuttele, tietokoneella tulee muutenkin istuttua liikaa. Aloitin raivokkaan brainstormingin ja mieleeni juolahtikin, että meidän mökkikylässä vuorilla on pieni kioski, jossa oli viime kesänä nuoria tyttöjä töissä. Etsin netistä omistajan yhteistiedot - asuvat muuten samalla kadulla kuin me - ja laitoin sähköpostia, olisiko heillä käyttöä reippaalle kesätyöläiselle. Olin kuulemma kuin taivaanlahja, he olivatkin jo nimittäin pähkäilleet, mistä löytäisivät viimeisille aukioloviikoille työntekijän, kun vakkarit eivät pääse. Eli elokuun elelen sitten mökillä, lähes puolentoista kilometrin korkeudessa. :)

Kun saisi näitä kuningasideoita useamminkin! Tiedä mihin tässä vielä päätyy. 

Näkymät kesätyöpaikan pihalta

2 kommenttia:

 1. No wau - johan on nakymat! Onnea uusiin haasteisiin ja tsemppia tyonhakuun. Ala anna kieltavien vastausten lannistaa.
  Saa nahda jos itsekin repaisen jossain vaiheessa ja alan tekemaan jotain ihan muuta! Eniten toivon etta mies lahetettais uuteen kaupunkiin, osavaltioon tai jopa maahan duuniin, niin sais siina itsekin toivomani pienen mietintatauon ja "hyvan syyn" irtisanoutua ja etsia uusia toita :D Kylla ma tassa viela sinnittelen, vuosi on pakko tulla tayteen tassa duunissa. Sen oon paattanyt! Ellei nyt ihan tarjottimella joku tuu tarjoomaan jotain parempaa hehe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Välillä joo tulee ihan oikeesti paha mieli noista, mutta toisaalta eiköhän ne tiedä, millaista työntekijää ne hakee, että sille on syynsä "etten tullut valituksi". ;)
   Tuollainen "pakkomuutto" olis sinänsä varmaan ihan piristävä, tosiaan kun saisi hyvän syyn vaihtaa työpaikkaa. Mutta hyvä että sulla on päättäväisyyttä pysyä työpaikassa se vuosi! Ja sun työkuvakin muuttui hiukan niin ehkä sen voimalla jaksat. Ja mistäs sitä tietää millasia mahdollisuuksia sulle aletaan kohta tyrkyttää :)

   Poista