maanantai 14. syyskuuta 2015

Jyväskylä once a year


Live-moikat pitkästä aikaa! Palailin juuri kotikoneen ääreen ja pääsen kirjoittelemaan ajankohtaisempia juttuja ajastettujen tekstien sijaan - tosin näitäkin joudun ajastamaan, sillä keskiviikkona alkaa seuraava työrutistus vuorilla, jossa ei hirveästi netissä surffailla.

Syksyinen Suomi-loma tuli päätökseensä eilen, ja menneiltä kahdelta viikolta riittää paljon muisteltavaa ja hieman pureskeltavaakin - sanan monessa merkityksessä. Reissu alkoi Jyväskylässä, jonne saavuttiin vasta puolen yön jälkeen. Kaupunki on kuitenkin ihanan eloisa vuorokauden ajasta riippumatta - ja olihan korkeakoulujen syyslukukausikin jo alkanut. Jo Tikkakosken lentokentällä ehdin taksijonossa bondailla parin saksalaisen ja sveitsiläisen messuvierailijan kanssa, ja seuraavat pari iltaa tuli laulettua karaokea ja naurettua tyhmille vitseille keski-ikäisessä seurassa. Ihanaa tavata uusia ihmisiä noin spontaanisti!Tehtiin me paljon muutakin. Ei ehditty kiertää ihan kaikkia lempipaikkoja tai nähdä kaikkia lempi-ihmisiä, mutta satamassa ja Jyväsjärven tuntumassa oli pakko käydä pitkällä kävelyllä. Pari vuotta Jyväskylän keskustassa asuneena voin sanoa, että oli jo vähän ikävä noita maisemia. Veden läheisyyttä olen ehtinyt kaivata! Sääkin suosi, ainakin hyvin pukeutunutta lenkkeilijää.

Moni asia oli kuitenkin ehtinyt muuttua vuoden aikana, jonka olin poissa. Kävelykatua on päätetty jatkaa Kirkkopuiston toiselle laidalle saakka, mikä on ihan huippu juttu! Tykkään ajatuksesta, että keskusta on yksi iso olohuone, jossa on helppo löytää paikka, johon istahtaa kahville. Kuka muu tykkää Jyväskylästä?4 kommenttia:

 1. Minä tykkään Jyväskylästä! Hain sinne aikoinaan opiskelemaankin, mutta päädyinkin Helsinkiin, mikä ei sekään toki huono juttu ollut, koska Helsinki on ihana :) Vähän kateeksi käy sun Suomi-loma, mutta toivottavasti mäkin pääsen vielä tässä syksyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyväskylä on sellainen taskupakkaus, kaikki lähellä :) Onhan sulla vielä niitä lomapäiviä käytettävänä, että siitä vaan katselemaan lentoja ja kalenterista päiviä ;)

   Poista
 2. Jyväskylä on yksi lemppari kaupungeistani Suomessa :)

  VastaaPoista