torstai 24. syyskuuta 2015

Startti päivään
Aamupalafiilistelijä täällä taas, hei! Viime päivinä ei ole pahemmin ehtinyt brunsseilemaan tai muutenkaan nauttimaan pitkistä aamuista, koska herätykset ovat olleet aikaisia (viideltä!!! Haha) ja aamupalaksi olen syönyt pikaisesti sämpylän, jos olen jossain välissä ehtinyt, joten kuolaan sitten näille kuville aamupalasta, jonka katoin ensimmäisenä aamuna mökkeillessäni Suomessa. Hellan lämmittäminen kesti hetken, ja saattoi se palovaroitinkin piipata kerran tai pari, ennen kuin savu lähti kulkemaan oikeaan suuntaan... Kaakaovedet sain kuitenkin kiehautettua suhteellisen nopeaan.

Aamuissa on ehkä parasta hiljaisuus ja se valo, joka saa sinut hiljalleen heräämään uuteen päivään, Jos sinulla siis on aikaa odottaa, että valon vaikutus alkaa. Talvisin harmittaa, että aurinko nousee niin myöhään, eikä heräämistä välttämättä voi siirtää siihen kymmenen paikkeille. Olen vakavasti harkinnut viimeinkin hankkivani sellaisen sarastusvalon aikaisien aamujen pelastukseksi. Tosin en vielä tiedä, onko tänä syksynä tai talvena tulossa niitä pakollisia aikaisia aamuja, joten ehkä jätän sen sarastusvalon hankinnan vielä harkintaan. Sitä odotellessa aion nauttia aamupaloista pitkän kaavan mukaan aina kun ehdin. Lisäksi otan mielelläni vastaan vinkkejä reippaisiin aamuihin! Tietenkin ennakointi, eli hyvät yöunet ovat paras vinkki helppoihin aamuihin, mutta viime aikoina olen nukkunut niin monilla eri sängyillä ja tyynyillä, että on väkisinkin tullut nukuttua vähän katkoillen. Yksi helpotus on ollut melatoniini, mutta olen myös kuullut, että monet ammattiurheilijat kantavat kisareissuilllaan omaa patjaa tai vähintään tyynyään mukanaan, jotta saisivat hotelleissa ja muualla nukuttua paremmin. Ehkä joku unilelu voisi auttaa? :P

Meillä tuli muuten ensilumet eilen! Syyskuussa! Asiaan saattaa tietenkin vaikuttaa se, että olen yli kilometrin korkeudessa, eli laaksossa ei satanut yhtä ainutta hiutalettakaan. Onneks ne suli jo pois tästä meidän mökkikylän ympäriltä, mulla ei nimittäin ole talvikenkiä täällä (eikä mitään muutakaan lumenkestävää). Vaan ensi viikolla pääsen käymään kotona täydentämässä vaatevarastoa, ehkä selviän siihen asti!4 kommenttia:

 1. Sun kauniita kuvia on kyllä aina ilo ihastella! Ajattelin muuten tuon otsikon perusteella, että tää on joku yhteistyössä firman X kanssa tehty postaus jostain aamupalajutuista :D mutta onneks ei ollukaan.
  Voi mä jo talvi-ihmisenä kyllä odottelen talvea, vaikka syksy just nyt tuntuukin kivalta. Mukavia syyspäiviä sinne ihanaan Itävaltaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla hiukan harhaanjohtava aloitus! Mutta ei huolta, tässä blogissa tuskin tullaan mitään yhteistyöpostauksia näkemään ;)
   Syksy on ihanaa aikaa, mutta ensilumessa on sitä jotain! Heti alkoi tehdä mieli kaakaota kermavaahdolla :D

   Poista
 2. Musta oisi ihana kun työt alkaisi vaikka 10ltä ja saisi rauhassa heräillä päivänvaloon ja nauttia aamupalaa. Nyt todellisuus on se, että herätyskello pirahtaa soimaan siinä 5.30-6 ja pimeässä kiireellä saa laittautua valmiiksi töihin. Onneksi on edes viikonloput:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, olisi kyllä unelma tuollainen rytmi! Mä en ikinä totu aikaisiin aamuihin. :D mutta onneksi niitä vapaapäiviäkin on :)

   Poista