perjantai 11. syyskuuta 2015

Sisilian tuliaisia vol. 2


Sisilian makumuistoista olen päässyt nauttimaan aamiaisen lisäksi lounaalla. Matkalta toin kasan tuliaisia keittiöön, joista ollaan nyt ehditty kokeilla jo jokaista. Reissulla käytiin joka päivä uudessa paikassa syömässä - lukuunottamatta yhtä paikkaa, jossa oli käytävä kahdesti. Heidän erikoisuutensa oli busiate al pesto di pistacchi, eli pastaa pistaasipähkinäpestolla. Ihan mielettomän hyvää! Paikallisesta erikoisherkkuliikkeestä oli tietenkin ostettava kokkaustarpeet kyseistä annosta varten, mutta kotona en saanut ruokaa näyttämään yhtä hyvältä kuin ravintolassa - ylläri, siksi ei kuvaa - mutta siitä huolimatta maistui hyvältä! Tätä voin suositella kaikille pestonystäville, kivaa vaihtelua perus pesto genoveselle ;) 

Sisilian ruokakulttuuri koostuu kuitenkin lähinnä merenelävistä, minkä vuoksi joka ravintolasta ei löytynyt pasta-annoksia. Jälkiruuissakin saari on kunnostautunut, ja erilaisia leivonnaisia (kuten cannoli-leivonnaisia makeilla tuorejuustotäytteillä) löytyi joka kioskilta, ravintolasta sekä jäätelöbaarista. 

Kaiken kaikkiaan saarella oli heinä-elokuussa niin kuuma, että ruokapuoli jäi väistämättä vähän taka-alalle...ehkä siitä johtuen ykköspaikkaa ruuan suhteen pitää edelleen Genova sekä muu Ligurian alue. Suosittelen tekemään makumatkoja Italiaan!  2 kommenttia:

 1. Saakohan tota pistaasipähkinäpestoa Suomesta? Olisi kiva saada vaihtelua perus pestolle! Mun on ulkomailla aina pakko päästä ruokakauppoihin tutkailemaan hyllyjä ja ostamaan jotain sellaista, mitä kotona ei saa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kuvitella että saa, jos ei isoista marketeista niin ehkä luomukaupoista? Se on kyllä hyvää, ihan loistava keksintö! :)
   Niinpä, samaa harrastan minäkin! Harvoin tuon mitään matkamuistoja mukanani vaan perus ruokaa :D

   Poista