torstai 14. marraskuuta 2013

Kehon ja mielen kuntouttamista

Olen ollut tänä syksynä harmillisen paljon sairaana. Lokakuun alussa vilustutin itseni hyppimällä säähän nähden turhan kevyissä vaatteissa, ja siitähän se kuume sitten nousi. Tervehtyessä meni pari viikkoa, ja kun olin ollut terveenä suunnilleen viikon verran, sairastuin uudelleen - tällä kertaa päädyin ambulanssilla sairaalaan. 

Nyt näyttäisin olevani viimeinkin paranemaan päin, mutta lääkäri suositteli ottamaan iisisti vielä jonkun aikaa. Ei sillä, että sateiseen syyssäähän innostaisikaan lähteä, mutta yliopiston jumppatuntien missaaminen harmittaa. Combaticissa saisivat kyytiä arkielämän demonit potkunyrkkeilyn ja taijin tahtiin! 

No, ei voi minkään. Hyppypotkut, koukut ja suorat saavat vielä jäädä. Pitää keksiä jotain muuta. Lihakset kaipaavat jo haastetta, joten kaivoin kauan unohduksissa olleen Pilates-kirjan hyllystä. Lisäksi muistin MeNaiset Sportin jumppaekstran viime talvelta, ja voi olla, että tämä ilta menee näissä merkeissä:
Tykkään actionista, joten mietityttää vähän tämä neljän seinän sisällä haahuilu. Pilateskaan ei ole se kaikista jännittävin laji, ja kirjan mukaan keskittyminen, huolellisuus ja ajattelu ovat ominaisuuksia, joita tässä liikuntamuodossa erityisesti tarvitaan. Kärsivällisyys ei ole kaikista vahvin luonteenpiirteeni, joten saa nähdä, pääsenkö lämmittelyä pidemmälle.Tästä voisi kuitenkin olla minulle hyötyä. Viime kesänä tutustuin mindfullnessiin - tai ainakin yritin, mutta lukemani kirja ei uponnut tarpeeksi syvälle, vaikka muutamia ihan osuvia elämänohjeita siitä nappasinkin. Keskittymiskyvyssäni ja turhan lyhyessä pinnassani voisi olla parantamisen varaa, joten taidan antaa mindfullnessille uuden mahdollisuuden, jos löydän sopivan opuksen. Lisäksi saatan käydä kokeilemassa BodyBalancea, joka sekin lupaa sisäistä rauhaa ja notkeutta.  

Lääkäri muuten huomautti, että mulla on hemoglobiini vähän turhan alhaalla, mutta suositteli hankkimaan lisää rautaa ennemmin ruokavalion kuin lisäravinteiden kautta. Jostain luin, että mansikka olisi hyvä raudan lähde, ja sisältää kaiken lisäksi raudan imeytymistä edistävää C-vitamiinia, ja voin sanoo että todellakin syön näitä mansikoita sata kertaa mieluummin kuin jotain tabletteja! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti