maanantai 18. marraskuuta 2013

Maanantaiaamun ihanuutta

Ihana maanantai! Aiemmin mainitsinkin tästä joustavasta aikataulustani, minkä kunniaksi kävin aamupalalla Coffee Housessa. Samalla kirjoitin kirjeen, joka minun olisi pitänyt lähettää Itävaltaan jo aikoja sitten, mutta jostain syystä en ollut sitä saanut aikaiseksi. No, nyt otin aikaa itselleni ja ajatuksilleni. Ja sainpahan itseni kerrankin aikaisin ylös sängystä :) 
Muuten onkin sitten tiedossa opiskelua tälle päivälle. Pyrin kyllä ottamaan tunnin tauon lenkkeilyä varten, kun aurinkokin näyttäisi paistavan. Illemmalla palkitsen itseni saunomalla oikein kunnolla: oma saunavuoro tekee maanantaista viikon parhaan päivän!
Loppuviikkokin näyttää hyvältä: perjantaina luennon jälkeen suuntaan nokan kohti Helsinkiä, josta jatkan lauantaina Tukholmaan minilomalle. Kivaa päästä laivalle ja Tukholmaankin, viime kerrasta onkin jo kuutisen vuotta!    

No mutta. Eilen kävin katselemassa vähän menoa Kauppakadulla, tänä viikonloppuna olivat nimittäin joulukadun avajaiset. Aamulla paikka näytti tosin vähän kärsineeltä, tuuli oli pöllytellyt myyntikojuja ja telttoja, ja päivän mittaa saatiin niin auringonpaistetta kuin räntääkin vasten kasvoja. Illalla puhalsi hyytävä tuuli, mutta siitä huolimatta moni oli kerääntynyt katsomaan ilotulituksia. Eivät tosin vetäneet vertoja Liechtensteinin ruhtinaan kunniaksi järjestetyille ilotulituksille, joita pääsin ihastelemaan viime kesänä. (Video siis Liechtensteinistä, laittakaa volaa vähän pienemmälle, pauke kaikui aika hyvin vuorilta ja melu oli aikamoinen...)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti