torstai 2. tammikuuta 2014

Askel askeleelta

Perinteisesti olen aloittanut uuden vuoden lupauksilla. Lapsena kirjoitin itselleni listan lupauksistani, ja vuoden vaihtuessa lausuin ne itselleni ääneen. Hupsua, kun miettii, mistä sitä saikaan päähänsä tehdä tuollaista. :)


No, iän karttuessa olen siirtynyt lupauksista tavoitteisiin. "Tavoite" on sanana paljon houkuttelevampi ja vähemmän kurkkua kuristava kuin lupaus! "Lupaukseen" on latautunut pakonomaista, ase ohimolla-tyylistä energiaa, kun taas tavoite jo itsessään auttaa eteenpäin saavuttamaan jotain. Ja vaikkei pääsisikään tavoitteeseen, on ainakin mennyt sinne päin.

Tälle vuodelle asettamani tavoitteet liittyvät hyvin pitkälle opiskeluun. Suurin tavoitteeni on tietenkin valmistuminen, mutta sinne päästäkseni on monia pienempiä tavoitteita saavutettavana; kirjantenttien läpäisy, kurssien suorittaminen, sivuaineen kandityö, gradu... Eräs toinen tavoitteeni on Itävaltaan muutto. Tämä taas edellyttää työpaikan saamista, mitä puolestaan lähden tavoittelemaan työharjoittelun kautta. En sitten voinut ottaa yhtään tärähtänempää kuvaa!


Tavoitelista paisuu yllättävän suureksi, kuten ne perinteisen lupauslistatkin. Tavoitteita on kuitenkin helpompi saavuttaa, kun ne pilkkoo palasiksi ja lähtee hakemaan pienempää pottia matkalla päävoittoa kohti. Step by step, kuten Gerhard sanoo. Niin, siitä blogini on saanut nimensäkin. Niin yksinkertainen lausahdus, mutta se unohtuu aivan liian helposti. Askel askeleelta pääsee vaikka vuoren huipulle, mikä ei välttämättä ole mikään ihan pikkujuttu!
Ensi viikolla palaan takaisin Suomeen reiluksi viikoksi, minkä jälkeen lennänkin sitten taas Zürichiin, mutta jään Sveitsiin varmaan koko ajaksi. Saatan tosin käydä täällä pesemässä pyykkiä, kuitenkin ihan rajan tuntumassa ollaan :D Voi, ei yhtään tekisi mieli lähteä täältä, tämä tuntuu niin kodilta, ja Suomessa mua ei odota kuin kolkko yksiö ja koulujutut! Mun täytyy vaan pitää itseni kiireisenä, ettei ehdi ajatella ikäviä juttuja liikaa :) Mutta onneksi vielä pari päivää jäljellä ja kaikkea kivaa tiedossa! Hyvää uutta vuotta kaikille! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti