maanantai 6. tammikuuta 2014

Maajussin morsian

Olen ollut täällä flunssaisena jo useamman päivän, tai oikeastaan koko talon väki on ollut enemmän tai vähemmän nuhainen, mutta nyt alkaa viimein helpottaa. Ei kuitenkaan mitään hullun raskasta ole jaksanut tehdä, ja tältä reissulta jääkin nyt laskettelut väliin. Eipä tuota luntakaan ole hirveästi... Perjantaina käytiin kuitenkin viettämässä yhden kaverin 18-vuotissynttäreitä. Ne järjestettiin ihan naapurissa joten ei vaatinut onneksi paljoa ponnisteluja.;) Oli muuten todella outoa olla niin nuoressa seurassa! :D Lisäksi juotiin kierros Minttua (tässä kohtaa yksi tutuistani toi esille minun kansalaisuuteni ja siitä lähtien olinkin ulkomaalainen kummajainen jolle kukaan ei enää uskaltanut puhua), ja siitä ne teinit vasta innostuivatkin...huhhuh!  
 
Sen verran kuitenkin reipastuin lauantaina, että olin taas auttamassa vasikoiden ruokkimisessa. En olis muuten ikinä uskonut, että kirjottelisin jotain navettajuttuja täällä..! :D No, joka tapauksessa, pääsin ruokkimaan Aamunkin! Mua jännitti hirveästi, vaikka se onkin vielä suht pikkuinen ja melko harmiton. Mutta se tottelee jo nimeään, mikä oli aika iso yllätys mulle. 


Muuten olenkin taas pikkuhiljaa yrittänyt virittäytyä opiskelijan rooliin. Ihan kevyt tuli pyllyn alla, kun eilisaamuna oli tullut kahdelta proffalta viestiä graduuni ja kenttätöihini liittyen. Mä en ole tehnyt loman aikana yhtään mitään, ja kahden viikon päästä pitäisi olla jo täysillä painamassa Sveitsissä hommia! Mua jännittää jotenkin ihan hirveästi se mun kenttätyöjakso, varsinkin, kun saan sen apurahan vasta paikan päällä... Mitä jos käykin jotain, jos en jostain syystä saakaan rahoja? Siihen reissaamiseen uppoaa kyllä ihan hulluna rahaa, vaikka junalla pääsenkin kulkemaan puoleen hintaan Halbtaxin kanssa. Lisäksi vähän ahdistaa se hotelleissa asuminen, vaikka onhan tähän matkalaukkuelämään jo alkanut tottua, mutta pidemmän päälle se on aika raskasta, varsinkin yksin. No, nämä ovat kuitenkin mun viimeiset sanat ennen Suomeen paluuta! Flunssailu vähän harmitti, mutta muuten loma meni mukavissa merkeissä. Kielen kanssa pääsin taas vähän eteenpäin, vaikka uutena vuotena olikin vähän tuskailua sen kanssa; eilen käytiin ystäväpariskunnan kanssa syömässä, eikä ollut oikeastaan mitään ongelmia ymmärtämisessä, ulosannissa sitten puolestaan vähäsen. Illallisen jälkeen suunnattiin vielä ystäväperheen luokse, ja koko automatka mua valmisteltiin sanomaan sisään astuessa "Mei, ischt der Bom schö!" :D Täällä on kuulemma tapana kehua joulukuusta upeaksi ja kauniiksi, ja näin tehtyään saa siitä Schnapsin palkaksi. Loppuilta sitten kehuttiin kaikki kilpaa Krippejä ja palmuja ja liljoja ja kissaakin ;) 

2 kommenttia:

  1. Oho, harmi että ei tavattu kultaisen katon alla!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin! Mutta ehkäpä sitten ensi kerralla! :)

      Poista