maanantai 28. syyskuuta 2015

Kaunis Turku


Otin Suomessa niin paljon kuvia, että niitä riittäisi julkaistavaksi vielä pitkäksi aikaa! Nyt tosin aletaan jo lähestyä loman loppua näissä postauksissa, eli matka on jatkunut viimeiseen etappiini eli Turkuun. Turku on ollut minulle tähän asti melko tuntematon kaupunki, joten oli se aikakin viettää siellä vähän enemmän aikaa. 

Turusta paistaa kauas, että se on todellinen kulttuurikaupunki. Katutaidetta löytyy joka kulman takaa - kuten lottopalloja ja jättimäisiä puluja joessa kellumassa - ja livemusiikkia kuuluu jokaisella nurmikkopalstalla. Majailin kaverini luona aivan tuomiokirkon kupeessa, ja sitä ympäröivä puisto oli yllätyksiä täynnä. Saattoi löytää itsensä pelaamasta trivial pursuitia randomien tyyppien kanssa, kun toinen porukka soitti pasuunaa korvan vieressä.
Ehdin fiilistelemään kaupunkia muutaman päivän ajan, lähinnä joen vartta kulkien. Merelle asti en kuitenkaan päässyt, mutta se ei haitannut, sillä nähtävää riitti siitäkin huolimatta. Kaupunki on kaunis, ja turkulaiset on leppoisaa porukkaa. Ja Mantun makkaraperunat! Mistä mä olenkaan jäänyt paitsi kaikki nämä vuodet. Tietty iski pientä kulttuurishokkia, kun ihmiset käytti hassuja sanoja, niinkuin joku juotsikka, filtti ja mitähän muita tai sitten ne puhuivat ruotsia. 

Kesä tuntuu olevan lopussa. Syksy on edelleen ehdottomasti mun lempivuodenaika, väriä on vaan niin paljon koko vuoden edestä, toisaalta myös haikeutta, kun kesä on ohi. Haikea oli fiiliskin, kun kaverit heittivät minut lentokentälle ja saattoivat minut kotimatkalle takaisin tänne. Kun monessa paikassa on hyvä olla, on lähtiessä väkisinkin aina mixed feelings. Mutta uskon, että sen kanssa oppii elämään. Ei ehkä pitäisi kiintyä paikkoihin yhtä paljon kuin ihmisiin; ihmisiä on helpompi siirtää paikasta toiseen.:)
4 kommenttia:

 1. Juotsikasta en oo koskaan kuullutkaan, mutta filtti on ihan perus sana ruotsinkielisessä Vaasassakin:D Turku on kyllä kaunis kaupunki. Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Filtistä saatiin melkein riita aikaiseksi, omaan korvaan se kuulostaa niin oudolta :D mutta trekolia kovin moni ei tiennyt, mä olin sen jossain kuullut... :P kiitos, se on kyllä symppis kaupunki!

   Poista
 2. Nyt on kyllä hämmennystä ilmassa. Vaikka asuin 19 vuotta Turun seudulla niin täytyy kysyä, että mikäs ihme tuo juotsikka oikein on? Ja missä Turusta löytää lottopalloja? samalla voisit avata tuon trekolian :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaverin selityksen mukaan se tarkoittaa ihan vain juotavaa. Eli kaverini ei sano että "ostetaan jotain juotavaa" vaan "ostetaan jotain juotsikkaa". Ja lottopallot löytyy Aurajoesta :D
   Trekoli on puutarha! Trädgård, trekoli. Ihan selkee, eikö? :D (Ja mulla pitäisi olla jotain juuria Turun suunnalla, ei kyllä näy missään!)

   Poista