sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Artificial beauty













Mulla on todella vähän esteettistä silmää, kun puhutaan vaatteista tai sisustuksesta. I mean, tunnistan ja osaan arvostaa jos jollakin on hienot vaatteet tai upea sisustus, mutten itse osaisi yhdistellä vaatteita tai sisustuselementtejä samalla tavalla! Viime aikoina olen kuitenkin panostanut etenkin vaatteiden ostamiseen, sillä mulla on edelleen paljon sellaisia vaatteita, jotka olen ostanut silloin kun mulla oli tumman ruskeat hiukset, ja etenkään paidat ei enää mätsää samalla tavalla kun on vaaleammat hiukset. Nyt olen ihastunut pastellisävyihin ja muutenkin vaaleampaan pukeutumiseen - muutamaa mustaa luottovaatetta lukuunottamatta. Lisäksi olen viimein hankkinut rannekellon! Olen haaveillut kivasta asustekellosta jo siitä asti, kun olin vaihdossa ja ajattelin ostavani kellon Sveitsistä, mutta mistään ei ole löytynyt sopivaa. Nyt päätin ravata kaikki korukaupat läpi, ja tämä oli kyllä rakkautta ensi silmäyksellä. Hyvää kannattaa odottaa!

Olen käytännönläheinen ja mukavuudenhaluinen ihminen, ja jos mun sisustustaidoissa ei mitään muuta hyvää näe niin sentään sen! Mun mielestä meidän koko talo on tosi epäkäytännöllinen: kylppärin, keittiön, pesuhuoneen ja eteisen muuttaisin kyllä ihan kokonaan jos vain saisin vapaat kädet. Onneksi meillä on nyt ainakin kylppäriremontti tulossa, ja mä saan olla siinä vahvasti mukana, ja mulla onkin jo pari suunnitelmaa hautumassa. Lisäksi mulla on kenkähyllyn suunnitteluprojekti menossa, saa nähdä mitä siitä tulee!






Tänä kesänä oli tarkoitus maalata makuuhuoneen seinä, mutta toistaiseksi ollaan jätetty se rauhaan. Tavallaanhan tuo terrakotan punainen on ihan kiva, se muistuttaa nimittäin mun äidin lapsuudenkodin tuvan seinää, joka aikoinaan oli saman värinen. Aika räikeähän se on, ja huoneen muuten vaaleisiin sävyihin ei ehkä niin passeli, mutta kyllä sitä nyt yhden talven vielä jaksaa katsella. Ja näin syksyllähän tuo menee ihan sesonkiväristä :)



 Kotona meillä on Suomi aika näkyvästi esillä, mikä johtuu siitä, että täällä asuu yksi Suomi-fani... Suomessa asuessani en olisi ikinä ostanut mitään suomalaisia brändejä, vaikka nyt kun miettii, niin mulla on ollut nyt viisi vuotta Marimekon meikkipussi.;) Gerhardin toiveesta ostettiin Marimekon lakanat, ja koska täällä Itävallassa standardityynykoko ei vastaa sitä suomalaista, mun äiti sitten teki meille custom made tyynyliinat. Samalla reissulla äiti antoi mukaan Unikko-keittiöpyyhkeetkin - lisäksi mun ensimmäisellä visiitillä pari vuotta sitten tuomani Pentikin superpehmeät käsipyyhkeet on päätyneet tiskipyyhkeiksi (mun sydän murtuu :D). Makkarissa kirjahyllyn päältä roikkuu Suomen lippu, ja toisella yöpöydällä nököttää itse Muumipeikko. Viimeisimmältä suomalaiselta vieraalta saatiin tuollainen Pentikin poro, mikä olisi kuulemma pitänyt jättää mökille, mutta se oli musta niin nätti että halusin tuoda sen kotiin. 

P.S.Vastapainoksi ripaus ruotsalaisuutta! Meille syntyi jo neljäs vasikka viikon sisään, ja siitä tuli Arla. Lisäksi meillä on täällä muuten katu nimeltään Schwedenstrasse (ruotsalaisten sotilaiden muiston kunniaksi nimetty), ja nyt ne rakentaa "ruotsalaistyylisiä" asuintaloja. Tiedän yhden ruotsalaisen kotiäidin täällä, pitäisköhän käydä kysymässä mielipidettä.;)



4 kommenttia:

  1. Mun sisko on just sellainen taiteilija että kämppä ja vaatteet on niinku jostain lifestyle-lehdestä. Itte osaan suunnitella vain käytännöllisesti, en niinkään kauniisti :D Vaatteita tai sisustusta. Mä haluaisin silti päästä sisustaan ees vähän silleen että joku paikka tuntuis kodilta, mutta tällä hetkellä ollaan niin tuuliajolla ettei ole sellasta mahdollisuutta. Mun omaisuus on puoliksi varastoitu johonkin laatikoihin. Mutta ittekin tykkäisin maailmalla pitää "suomijuttuja" enemmän esillä kuin Suomessa välttämättä tulee, kun ne luo sitä arkista yhteyttä kotimaahan :)

    On muuten ihan käsittämätöntä toi että eri maissa on eri kokoiset tyynyt! Mun tarvii tuoda tyynyt jostain Keski-Eurooppaan jos meinaan saada Finlaysonit käyttöön :D

    Nätti kello ja käy arkeen ja juhlavampaankin tilaisuuteen :) Helposti yhdisteltävä. Mä en vuosiin oo käyttänyt mitään rannekelloa, mutta nyt tän vajaan vuoden oon pitänyt tätä Fuelbandiä jossa on tietty se kellokin. Mulla on isovanhemmilta rippilahjaksi saatu timantilla varustettu kultakello erikoistilaisuuksiin, mutta osaan niin taitavasti välttää sellaisia että tähän mennessä on kello jäänyt hyvin olemattomalle käytölle ja patteritkin on tällä hetkellä loppu. On mulla sitten myös Garminin urheilukello, mutta en ole jaksanut sitäkään käyttää (tai urheilla) viime aikoina.

    Teilläpä onkin nyt lehmävavvoja tullut :) Vissiin joku x aika kulunut jostain mahtisonnin vierailusta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha repesin tolle mahtisonnijutulle :D Joo itse asiassa en tiedä kauanko ne lehmät odottaa, mutta tosiaan kaikki vauvat taidettiin panna aluille samana päivänä :D Enkä tiedä onko lisää tulossa!
      Nii mä ihastelin sitä sun rannekesysteemiä sillo Wienissä, kun siinä näki päivän aikana kerätyt askeleetki ja mitä kaikkee! Mullakin ollut jotain lahjakelloja mutta no, kumma kun kaukaisilla sukulaisilla ei ole hajuakaan minkä tyylisistä kelloista tykkään...

      Toisaalta mä siis tykkään noista isoista tyynyistä, mutta sit piti just jättää kaikki omat tyynyliinat Suomeen. Muumilakanat ois kyl kova juttu, ne ois sellaiset joista mäkin tykkäisin.;)

      Poista
  2. Mitkä värit ei sovi vaaleiden hiusten seuraksi? Mä en yhtään mieti tommosia ja puen päälleni mitä sattuu :D

    Ps. Rakastan Itävallan isoja tyynyjä!! Vaik toki miinuksena se et kivat Suomi-lakanat ei enää sovi ;(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esimerkiksi violetti/lila ei sovi mun mielestä ollenkaan, ainakaan mulle :D Samoin tietynsävynen punainen. Multa ainakin lentää nyt kaikki sellaset kaapista! Koska muuten tulee tosiaan ne vedettyä päälle. Mulla tosin on myös se ongelma, että vaatteiden leikkauskin voi olla sellanen, että joko ne on sopinut mulle silloin kun oli reilu 10 kiloa kevyempi tai pari kiloa kookkaampi kuin nyt :D

      (Mäkin! Mulla on nyt suunnitelmissa hankkia sellanen kokovartalotyyny, kun alkaa tuntua noikin liian pieniltä haha :D)

      Poista