tiistai 13. tammikuuta 2015

Full mind


Vuoden synkin aika alkaa olla lopuillaan. Päivän pidentymisen huomaa eritoten siinä, että matkalla töistä kotiin voi vielä nähdä auringonvaloa - joskin aurinko laskee täällä vuorien takia vähän aikaisemmin. Silti mieltä on piristänyt viime päivinä mielettömästi nimenomaan se auringonpaiste! Talvi on kauneimmillaan lumisena, aurinkoisena ja tyynenä päivänä. 

On niitä harmaitakin päiviä. Tällä hetkellä minulla on meneillään vaativa ajanjakso, enkä totta puhuen tiedä, miten tästä selviäisin. Tai siis kyllä selviän, mutta kunniaa on turha odottaa - tuntuu, että olen jo valmiiksi epäonnistunut. Ihana ystävä kuitenkin totesi minulle tänään: tee tästä ajanjaksosta omien tunteiden tutkailemisen retki. 

Näinpä aion tehdä! Joskus, kun suututtaa, harmittaa, epäilyttää, jännittää, tai muuten tuntuu ikävältä, voisi pysähtyä miettimään, miksi minusta tuntuu siltä. Onko syy senhetkisessä tilanteessa, vai kumpuaako fiilikset jostain jo aiemmin tapahtuneesta? Voiko asialle tehdä jotain - voiko tunteet muuttaa neutraalimmiksi, jopa myönteisiksi?
Minussa on pientä hihhulin vikaa, sillä odotan innolla päivää, jolloin mieli on tyyni ja löydän "sisäisen rauhan". Kokeilin viikonloppuna mindfullness-mielistä kolmen minuutin hengitysharjoitusta, ja jouduin lopettamaan jo minuutin kohdalla kun aloin kiemurrella malttamattomana. Vielä on paljon oppimista! 

Kuvat ovat viime viikonlopulta. Säässä oli paljon vaihtelua, mutta myrskyn jälkeen paistoi aurinko. <3

6 kommenttia:

 1. Istuim tänään 4h seminaarissa, jossa meille oli puhumassa 10 vuotta munkkina ollut mies. Luennosta jäi ehkä tärkeimpänä mieleen se, että ihminen pystyy harjoittamaan omaa mieltään. On oma valinta salliiko mielen tiedostaa juuri noita negatiivisia tunteita vai pyrkiäkö siirtymään niistä alueista tietoisesti pois. Itse aion harjoittaa tätä ja varmaan blogaankin tästä kun on aikaa syventyä kertaamaan viisaita oppeja. Tuli siis tuosta elämänpohdiskelusta mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun itsekin pääsisin tuollaiselle luennolle! Henkinen hyvinvointi on kyllä niin iso osa kokonaisuutta, mutta sen huomaa vasta yleensä siinä kohtaa, kun jossain olisi parantamisen varaa. Mielenkiinnolla odotan päästä lukemaan sun pohdintoja. :)

   Poista
 2. Täällä sama tilanne. Oon miettiny just tota, että pitäis löytää jostain se sisäinen rauha, eikä stressailla joka asiasta. Tuntuu välillä että pikkuasioistakin kiehahtaa tai muuten vaan velloo jossain ihme epätoivossa, jolle ei oo mitään syytä. Tällä kuvalla saa onneks aina vähän tsemppailtua itteään: http://i.imgur.com/wmRfhc2.jpg :D Kyllä se siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, tuttu tunne. Jostain pitäisi saada imettyä sitä positiivista energiaa..! Jos ei muualta niin tuosta kuvasta ainakin haha :D Kyllä tämä tästä!

   Poista
 3. Nämä kuvat on niin kauniita ja rauhoittavia. On ihanaa, kun päivä pitenee, vaikka täällä ei pahemmin viime päivinä aurinkoa olekaan näkynyt. Tsemppiä vaativaan ajanjaksoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Tsemppiä tässä tarvitaankin..:)

   Auringosta saa ihan valtavasti energiaa. Kaikista pienimmistäkin säteistä on otettava kaikki irti! :)

   Poista