tiistai 6. tammikuuta 2015

Pummilla TallinnaanTänä aamuna heräilin Itävallasta, mikä merkitsee sitä, että kolmen viikon ihana joululoma alkaa olla lopuillaan! Tapaninpäivänä suunnattiin tosiaan pohjoiseen, tällä kertaa ensiksi Tallinnaan. Ei ihan pummilla mutta kuitenkin ;) Haluttiin viettää viikonloppu ihan omassa rauhassa ja kokea jotain uutta yhdessä, ja koska Tukholma on jo nähty, niin valinta ei ollut vaikea. Lennotkin olivat suhteellisen edulliset. 

Vastassa odotti pikku pakkanen, ja maa oli peittynyt lumikerroksen alle. Ihan mahtavaa! Jo pelkästään sen puolesta meillä oli onnistunut loma: synkkä ja märkä pitkä syksy alkoikin jo kyllästyttää, ja kaipasin kipeästi vaihtelua. Pakkanen jotenkin puhdistaa, tai ainakin mulla on sellainen olo! Pieni kipristely poskissa ja sormenpäissä on vain hyvä juttu.

Majapaikka löytyi hotellista läheltä vanhaa kaupunkia. Muuten ihan hyvä paikka huonepalvelua myöten, mutta aamupala oli, no, aika tallinnamainen. Tarjolla ei ollut mitään, mitä normaalisti söisin aamuisin, joten jäi aika laihaksi mun aamupalat. Mutta onneksi asia tuli korjattua sitten lounaalla ja päivällisillä, joten nälkää ei tarvinut nähdä! En enää kyllä yhtään ihmettele, miksi suomalaiset niin mielellään viikonloppulomailee Tallinnassa: kyllä mäkin olisin varmaan käynyt useammin, jos olisin tiennyt, miten halpaa siellä kaikki on! Joskus lapsena olin käynyt siellä kerran, mutta siltä reissulta muistan vain jonkun sataman kauppahallin peruukki- ja rönsymekkotarjonnan. Olikin siis jo korkea aika virkistää muistia. 

Vanha kaupunki oli juuri niin nätti kuin olin kuvitellutkin sen olevan. Siellä malttoi kierrellä tuntitolkulla räpsimässä kuvia ja pysähtymässä vähän väliä jonkun näyteikkunan eteen tai pistäytymässä jossain kivassa pikku kahvilassa. Sää oli hiukan harmaa, mikä näkyykin kuvissa, mutta ei se menoa haitannut. Iltaisinkin löytyi valinnanvaraa, missä hengailla ja viettää aikaa, mutta meidän suosikiksi nousi Shooters. Siellä oli tosi kiva tunnelma, ja molemmat siellä viettämämme illat meni aina uusien tyyppien seurassa. Virolaiset on muuten tosi vieraanvaraista ja ystävällistä porukkaa! Tai sitten meillä vain kävi tuuri, mutta joka tapauksessa jäi tosi kiva fiilis siitä viikonlopusta. 

Kielikin oli juuri niin hassun kuuloista kuin mitä Kummeleiden jaksoista on jäänyt mieleen. Se muistuttaa kyllä niin kovasti suomea, että välillä piti ihan jäädä kuuntelemaan, että puhuttiinko vieressä nyt suomea vai viroa. Mutta pakko kyllä nostaa hattua virolaisille, suurin osa palveluammateissa toimivista hallitsee niin suomen, viron kuin venäjänkin kielen!

Tallinnasta otettiin sitten Superstar Helsinkiin ja junailtiin itsemme mun perheen luokse. Oli kyllä muuten mieletön määrä suomalaisia tuolla laivalla. Onneksi itse menin ihan täydestä turistina, kaikille kyselijöille kerroin olevani Itävallasta... Eipä suomalaiset erottaneet aksenttia.:D

Mitä te teitte joululomalla?


 

4 kommenttia:

 1. Mulla ei joulukuun Viron vierailulla harmikseni ollut aikaa kiertää Tallinnaa! Vanha kaupunki on kymmenen vuotta vanhan muistikuvani mukaan kyllä hieno.

  Velmua tekeytyä itävaltalaisturistiksi suomalaisten joukossa x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälleen vanhempana alkaa arvostamaan noita vanhoja kaupunkeja, lapsena mua ei tainnut kiinnostaa yhtään kun en ole mitään muistikuvaakaan Tallinnan-reissusta säästänyt ;)

   Joo hehe :D saipahan salakuunnella suomalaisten juttuja rauhassa ;)

   Poista
 2. Wanha Tallinna näyttää kuvissa niin mahdottoman hienolta että on pakko itsekin joskus extempore käydä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti! Kivan tunnelmallinen paikka.:)

   Poista