tiistai 20. tammikuuta 2015

Talven pieniä ihmeitäSunnuntaina oli aivan mielettömän upea päivä. Yöllä oli satanut lunta ja koko päiväksi oli luvattu kirkasta säätä. Oltiin mietitty, että lähdettäisiin laskettelemaan, mutta lumi ei ollut rinteissä ehkä optimaalisin munkaltaiselle kömpelykselle, joten muutettiin suunnitelmia ja päätettiin tehdä jotain, mitä osaan. Lähdettiinkin haikkaamaan läpi lumisen metsän ylös vuorelle!Vaihtovaatekerrasto, teetä termoskannussa, eväät, aurinkolasit ja kamera reppuun ja lähdettiin tarpomaan paksun lumikerroksen läpi ylöspäin. No, heti alkumetreillä piti palata kotiin hakemaan sykemittari, sillä olin jo niin pitkään halunnut testata sitä vaeltaessa. :D (Maksisyke 165, eli aika hyvä!) Ihan huipulle asti ei kuitenkaan oltu menossa, sillä jo kilometrin korkeudessa lumi alkoi olla niin syvää ettei siitä enää kastumatta olisi selvinnyt. Keskityttiinkin ihastelemaan maisemia ja jäätiin vakkaripaikalle erään kirkon luokse pitämään evästauko ennen paluumatkaa. Luminen metsä on todella satumainen paikka, ja vuorilla on aina niin ihana hiljaista ja rauhallista. Maisemat alas laaksoihin olivat upeita - niihin ei kyllästy ikinä! Tätä kun voisi tehdä joka päivä. Mitenhän mä saisin haikkailusta ammatin itselleni? :D 
Tässä sitä taas tajuaa, että olen niin oikeassa paikassa. Vaikka sinänsä täällä asumisessa on aika paljon haasteita varsinkin kielen kanssa - murteet on siis aivan käsittämättömiä täällä ja kuulostavat edelleen toisinaan kuin joltain salakieleltä mikä lähinnä taas naurattaa - on täällä kuitenkin niin paljon juttuja, joista en haluaisi jäädä paitsi. Ja lisäksi tuntuu, että täällä osaa tarttua hetkeen paljon paremmin kuin tutussa ja turvallisessa Suomessa, vaikka toisaalta sielläkin haluan tehdä nykyään juttuja, joita en olisi tullut edes ajatelleeksi siellä asuessani! Esimerkiksi maaliskuussa tosiaan suuntana on Rovaniemi huskysafareineen ja lumilinnoineen! Ihan parasta.:D

Mikä on teidän lempparipuuhaa talvisin? Lumessa peuhaamisen jälkeen mulla ainakin tulee jääkiekon katselu vahvana kakkosena - tällä viikolla täällä alkaa nuorten talviolympialaiset, ja me meinattiin kannustaa Suomi voittoon!

6 kommenttia:

 1. On siellä vaan niin huikeen näköstä kesät talvet! Mäkin tykkäisin että olis lunta. Eilen satoi muutama milli, mutta se suli heti pois myös. Mä tykkään myös luistella. Lasketteleminenkin on kivaa, mutta en oo moneen vuoteen kyllä päässyt rinteeseen (viime talven lumilautakokeilua Turussa ei lasketa, kun siitä parista tunnista 90% kului persiillään). Noh, oon silti loppuun asti kesäihminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Geneve ei ookaan mikään talvikaupunki..:D Muistan just vuosi sitten kun palloilin siellä niin mietin vaan että ois kannattanu tulla hakemaan ensivaikutelma kesällä ;) Mä en tykkää hirveesti luistella, kun tuntuu etten pääse eteenpäin jos ei oo sauvoja antamassa vauhtia! Taktiikka vähän jäässä..

   Poista
 2. Hiihtäminen! Oli niin ihanaa käydä Suomen reissulla hiihtämässä superkauniissa talvisissa maisemissa. Sitten toinen, mihin koukuttauduin myös vähän ennen Suomesta pois muuttoa on tuo vaeltaminen. Käytiin Kolilla kiertämässä kolmen päivän reitti upeissa maisemissa. Ja tietenkään ei hiihtäminen kuin ei vaeltaminenkaan onnistu täällä lättänässä ja lumettomassa Houstonissa :| onneksi tiedän, ettei täällä tarvi olla ikuisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiihtäminen on kyllä kans tosi kivaa! Rankkaa puuhaa mutta rentouttavaa samalla :) täälläkin on joitakin cross country-latuja mutta pitäisi olla omat sukset - ei oo kovin suosittu harrastus eikä suksia vuokrata oikein missään :D
   Oon vähän kade, oon kuullut että Kolissa on myös aika huikeita vaellusreittejä. Lappiinkin kun pääsisi vielä joskus vaeltamaan! Hei kato alatte etsiä niitä töitä seuraavaksi pohjoisemmasta, alkaa vähän maastotkin muuttua vaihtelevammiksi ;)

   Poista
 3. Oi kun on kauniit maisemat! :) Täällä Suomessakin on ollut ihan überkauniit talvimaisemat, josko ne noita vuoria kuitenkaan voittaa!

  Kyllä se munkin mielestä hiihto on talvilajeista ihan kingein! Sitä parempaa fiilistä oikein olekaan kuin keväthangilla auringonpaisteessa hiihdellä ja sen jälkeen hörppiä kotona tai laavulla lämmintä juotavaa! Ja kaiken lisäksi ihan hiton tehokasta ja kokonaisvaltaista liikuntaa! Että näin kuusi vuotta Rollossa(kin) asuneena suosittelisin maaliskuun reissulle myös Kemijoen jäätä, jos sukset vaan löytyy! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luminen talvi on aina nätti, ja Suomenkin maisemat on ihan omaa luokkaansa :) onneks pian pääsee sinnekin taas! Hiihtolenkit on mulla tosiaan mielessä kun Rovaniemelle pääsen :)

   Poista