sunnuntai 18. tammikuuta 2015

KarnevaalifiiliksiäEs isch Faschziit! Viides vuodenaika alkaa lähestyä huipennustaan, ja joka kylässä ja kaupungissa on jo alkaneet karnevaalihulinat. Fanfaarikulkueet, äänekäs musiikki ja huikeat asut kuuluvat laskiaisen viettoon täälläpäin. Mäkin sain tällä viikolla postissa oman karnevaaliasuni, mutta siitä lisää sitten parin viikon päästä. Mutta eläimellistä menoa on tiedossa :)

Eilen käytiin kuuntelemassa ja katselemassa muutamia Guggamusik-yhtyeitä. Guggamusik on kaikessa yksinkertaisuudessaan iso bändi, joka yleensä soittaa - kovaäänisiä - covereita tunnetuista biiseistä uudestaan sovitettuina, esimerkiksi apres-ski-biisejä ja mitä nyt tuolla radiossa soitetaan. Mitä mahtipontisempi, sen parempi! Konsertti järjestettiin messuhallissa, johon oli myös pystytetty baareja ja ruokapisteitä. Täällähän ei ole ihan samanlaiset säännöt tuon alkoholin myynnin kanssa, esim. erillisiä K-18-alueita ei ole, ja tosiaan 16-vuotiaat saavat ostaa alkoholia. Tupakkalakiin saatiin juuri tehtyä muutos, että kaikista kahviloista, ravintoloista yms. tulee savuttomia, mutta ainakaan eilen ei ollut tästä muutoksesta minkäänlaista hajuakaan. Vaatteet ja hiukset haisee vähän vieläkin tuhkakupilta! :D

Hulvaton meininki kyllä! Kuvien laatu kyllä on taas ihan sitä alinta luokkaa, mutta jotain sentään sain otettua. Joka tapauksessa alkoi tehdä taas mieli päästä soittamaan, tosin orkesterisoittimista en taida hallita yhtäkään. Ehkä jotain patarumpua voisin lähteä kokeilemaan.:D Tykkään täällä muutenkin siitä, että tällaiset karnevaali-laskiais-naamiaisjutut otetaan ihan tosissaan, ja porukka pukeutuu myös sen mukaisesti. Muistan äimistelleeni aikoinaan Saksassa tuutorini paneutumista karnevaaliaikaan, hänellä oli nimittäin kolme(!!!) eri karnevaaliasua, sillä eihän sitä samaa pukua voinut käyttää joka bileissä. Onneksi mäkin pääsen tänä vuonna taas ainakin yhtiin pippaloihin.  
Kuka muu tykkää teemabileistä ja naamiaisista?

2 kommenttia:

 1. Mä tykkään - terkkuja täältä naapurimaasta! Hauska nähdä, että sielläkin on tuota Guggenmusik-perinnettä. Mekin täällä juuri pari viikkoa sitten biletettiin niiden tahtiin, asianmukaisesti pukeutuneina tietysti! ;) Saa nähdä kyllästynkö ikinä noihin soundeihin, hehe.

  Mukavaa kevään jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taisikin olla yksi sveitsiläinen poppoo soittelemassa tuolla Monsterikonsertissa :) Tuo on kyllä tosi tarttuvaa musiikkia, ja kyllähän sitä nyt aina muutaman kerran vuodessa karnevaaliaikana voi kuunnella! Ei ehdi kyllästyä, hih.

   Poista