torstai 8. tammikuuta 2015

Suomityttö
Moikka taas! Täällä on jo palailtu arkeen, mutta koska mulla oli niin kiva loma Suomessa, haluan tehdä reissusta vielä lyhyen koonnin, vaikka samanlaisia postauksia on luettu jo varmaan kymmeniä. 

Tallinnasta seilailtiin Siljalla Helsinkiin, ja jo heti laivassa tuli tuttuja vastaan! Myös yksi uusi tuttavuus tuli tavattua siinä, ja itse asiassa jo muistaakseni seuraavana päivänä vietettiin iltaa samaisen tyypin kanssa yhteisten tuttujen kanssa. Maailma on pieni paikka, tai ainakin Suomi. Toisaalta, samaan ilmiöön olen törmännyt myös täällä uusilla kotiseuduilla, joten global village on yhä enemmän paikkaansa pitävä ilmiö. Samaan aiheeseen liittyvä juttu tapahtui, kun löydettiin vorarlbergiläistä juustoa Prismasta! Mä luulin aluksi, että se oli meidän maidosta tehty (koska tuota juustoa tehdään vain tietynlaisesta maidosta ja meillä tuotetaan juuri tuota maitoa) mutta eipä ollut. Kuva piti silti ottaa :D

Suomessa lomailtiin kokonaisuudessaan viikko, ja siihen sisältyi shoppailua, jouluruokaa (äiti paistoi meitä varten oman kinkun!), paljon saunomista, vierailu paikallisella maatilalla sekä sukulaisten ja tuttavien tapaamista. Harrastettiin pientä maaseutumatkailua, ja koko ajan oltiin menossa. Tulee ihan huono omatunto, kun kaikkia kavereita tai sukulaisia ei ehdi nähdä joka kerta, kun käy Suomessa, mutta minkäs sille mahtaa. Onneksi seuraava Suomen reissu häämöttääkin jo maaliskuussa, tosin keskitytään lähinnä Lapin seudulle. Silläkään reissulla ei kuitenkaan ehdi käydä Jyväskylässä! No, kesällä sitten. 

Paluumatkalla meillä oli neljän tunnin vaihto Arlandassa, ja päätettiinkin viettää se aika SASin loungessa. Nettisivuilla mainostettu "buffet" oli kyllä liioiteltu sana näiden ruokatarjontaan, mutta näkkäri oli hyvää, samoin juomatarjoilu oli kunnossa. Suosittelen kyllä kaikille pitkillä vaihdoilla reissaaville! On paljon kivempi istua rauhassa ja hengailla mukavilla penkeillä kuin seilata ympäri lentokenttää etsien vapaata pistoketta läppärille. 

Lähdön hetkellä oli tosiaan taas tippa linssissä, niin kuin aina. Tämä kuitenkin muuttui nopeasti iloksi, kun pääsi pitkän päivän päätteeksi kotiin ja suihkun kautta unille. Matkailu avartaa ja karistaa, ja omaan sänkyyn omien lakanoiden väliin on aina ihana palata.

2 kommenttia:

  1. Mekin pelattiin just uutena vuotena muuttuvaa labyrinttia. Viime kerrasta oli niin paljon aikaa et piti lukea oikein ohjeet :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, meillä ihan sama! :D siinä vähän miettii että miten sitä lapsena on osannut tuon pelin ja nyt ei ees muista sääntöjä.

      Poista